>Fietsrouteplanner voor Z-Nederland

>

>Fietsrouteplanner voor Z-Nederland 9

De Provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) hebben de fietsrouteplanner Zuid-Nederland gelanceerd. De fietsrouteplanner is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.Met behulp van deze routeplanner kunnen fietsers – net als automobilisten – op internet een route plannen. De Provincies hopen dat dit nieuwe systeem ertoe bijdraagt dat mensen sneller voor de fiets kiezen. Het adres van de routeplanner is www.fietsrouteplanner-zuid.nl.Gedeputeerde Bert Kersten van de Provincie Limburg: “Limburg, Noord-Brabant en Zeeland hebben gezamenlijk het doel om het gebruik en imago van de fiets te versterken. We hopen dat we, door voor de fiets dezelfde technologische mogelijkheden te bieden als er nu voor de auto bestaan, dit kunnen bereiken.”

De Fietsrouteplanner Zuid-Nederland is ontwikkeld voor twee doelgroepen in het bijzonder: fietsers die de route niet kennen en (recreatieve) fietsers die een fietstocht willen maken en daar een geschikte route voor zoeken. Wat deze routeplanner toevoegt, is dat toeristische routes gepland kunnen worden over alle beschikbare wegen en dat gekozen kan worden voor de kortste, vlakke of minder vlakke of sportieve routes.
De komende drie jaar zetten de regio’s gezamenlijk in om het product waar nodig verder te verbeteren. Het streven is om de planner op termijn ook geschikt te maken voor bijvoorbeeld mobiele telefoons en Iphones, zodat fietsers ook onderweg een route kunnen plannen. Nu bestaat al de mogelijkheid om de route op te slaan, zodat de route bijvoorbeeld via Garmin gelezen kan worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.