>Hellendoorn viert 75e verjaardag

>Avonturenpark Hellendoorn opent 22 april voor een nieuw seizoen. Dit jaar viert het zijn 75-jarig jubileum.
Het park werd in 1936 door Jan van den Berg sr. opgericht als ontspanningsoord. Wat begon als theehuis met een speeltuin is in 75 jaar van sprookjestuin ‘De Elf Provinciën’ uitgegroeid tot een attractiepark van formaat.
Dit voorjaar is het wederom Spellendoorn: Alle kinderen die in april, mei en juni Avonturenpark Hellendoorn bezoeken, ontvangen bij binnenkomst een gratis sticker verzamelboek. Door het spelen van de Spellendoorn spellen, verdienen ze stickers voor in het verzamelboek. Daarnaast krijgen ze voor ieder goed antwoord ook een gratis knikker. Tussen alle knikkers zijn tien zilverkleurige exemplaren verstopt. De tien kinderen die deze knikkers vinden, strijden tijdens de finale op zaterdag 2 juli om de hoofdprijs: 100 VIP-kaarten voor Avonturenpark Hellendoorn. Hiermee kan de winnaar 100 vriendjes, vriendinnetjes of familieleden uitnodigen om gratis naar het park te gaan in 2011.

Het ‘sportstapelen’ krijgt in 2011 een spannend vervolg: op 2 april aanstaande organiseert Avonturenpark Hellendoorn een toernooi. De persoon die aan het einde van de dag de snelste tijd neergezet heeft, wint een ticket en verblijf voor het WK sportstapelen in Dallas, Amerika op 16 en 17 april 2011. Op de website www.stapelgekte.nl kunnen sportstapelbekers besteld worden en kunnen deelnemers zich aanmelden voor het toernooi op 2 april.

De ridders en paarden van de stuntshow Excalibur staan te trappelen van ongeduld om deze zomer de bezoekers weer op het puntje van hun stoel te laten zitten. De ingrediënten van de show zijn nog spannender dan afgelopen jaar; meer stunts, meer special effects en een show die wel heel dicht bij de bezoekers komt.
Het verhaal: Tim en Sanne ontdekken de ruïne van een kasteel. Door het uitspreken van een oude inscriptie komt de oude legende van het zwaard Excalibur tot leven. Excalibur is het magische zwaard van Koning Arthur, dat zijn eigenaar magische krachten geeft. De show is te zien van 9 juli t/m 4 september, van 2 t/m 8 juli kunnen try outs van de show bijgewoond worden. Toegang tot de show is gratis voor bezoekers van Avonturenpark Hellendoorn.

De maand oktober staat traditiegetrouw in het teken van Heksendoorn,  het griezelig spannende festijn, waar heksen en ander gespuis het park tot hun domein hebben gemaakt. Alleen in oktober opent Huyze Griezelsteyn haar deuren, in afwachting van de thuiskomst van Graaf Van Griezelsteyn.
Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 22 april t/m 30 oktober 2011 van 10:00 tot 17:00, 18:00, 21:00 of 22:00 uur. De entreeprijs bedraagt € 20,50 en kinderen t/m twee jaar mogen gratis naar binnen. www.hellendoorn.nu.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.