>Merkwaardige baantjes in hotels

>Ooit gedroomd van een baan in een tophotel? Het aanbod is veelzijdig en een jarenlange studie is niet nodig. Benadruk je specifieke kwaliteiten tijdens het sollicitatiegesprek en voor je het weet wordt je bekroond tot koning zonnebrand, volgelverschrikker of gordijndeskundige. Hotels.com, volgens eigen zeggen marktleider in online hotelboekingen, zocht naar de meest opmerkelijke hotelbanen ter wereld.
Lijkt het je wat om betaald op het strand van Miami te flaneren? The Ritz-Carlton South Beach heeft een zogenaamde ‘tanning butler’ in dienst. De bruiningsbutler draagt een riem met zonnebrandcrèmes in verschillende sterkten, waarmee hij hotelgasten rond het zwembad en op het strand hoogstpersoonlijk insmeert. Deze multitasker doet er alles aan om zijn gasten te verwennen. Hij poetst zonnebrillen en besprenkelt oververhitte gasten met koud water.

Kon je als kind al geen stadsduif met rust laten? Dan ben je de ideale kandidaat voor het Rambagh Palace hotel in het Indiase Jaipur, dat twee fulltime vogelverschrikkers in dienst heeft. Zij zwaaien met grote vlaggen om duiven van de binnenplaats te verjagen. Dieren leiden vaker tot overlast. In het Amanbagh Rajasthan resort, eveneens in India, zorgen zogenaamde ‘monkey men’ er voor dat de apen op het resort geen voedsel stelen of tuinen vernielen. De jongens hebben zich bekwaamd in het imiteren van de roep van een dominante mannetjesaap, waarmee ze de beestjes afschrikken.
Werk je liever binnen, dan is een baantje als gordijnexpert bij The Ritz-Carlton Berlin misschien iets voor jou. Vakkundig opent deze poortwachter ‘s avonds de enorme gordijnen in het hotel, die toegang bieden tot de hotelbar met de toepasselijke naam The Curtain Club. De gordijndeskundige draagt een traditioneel uniform van de Beefeaters, de oorspronkelijke bewakers van de Tower of London.
Ben je een fervent vuurtjesstoker, dan is een baan in het Taj Boston geschikt voor jou. De zogenaamde ‘fireplace butler’ van het hotel zorgt er voor dat het haardvuur brand zoals de gast dat wil. Bij behoefte aan een knetterend vuurtje maken hotelgasten een keuze uit verschillende houtsoorten. Niet veel later zal de haardbutler met het gewenste hout voor de deur staan om de kachel te ontbranden.
Zijn deze bijzondere hotelbanen niets voor jou, dan kun je altijd nog muntenpoetser worden in het Westin St. Francis in San Francisco. Dit baantje ontstond in 1935. De toenmalige hotelier merkte op dat de witte handschoenen die veel vrouwen droegen bevuild raakten door muntgeld. Hij besloot zijn munten dagelijks te poetsen. Die traditie is altijd in stand gehouden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.