>Terug naar ijstijd op Veluwe

>

Deelense Veld

Als het aan de boswachter van de Hoge Veluwe ligt,gaan we terug naar de IJstijden. Maar dan alleen op vrijdag 18 maart, want dan  organiseert boswachter Henk Ruseler een tocht waarbij het duidelijk wordt dat de invloed van de IJstijden nog steeds zichtbaar is. Het decor voor deze bijzondere IJstijden Safari is het Deelense Veld, een fraai gebied aan de oostzijde van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Nergens zijn de sporen van de ijstijden nog zo aanwezig als op de weidse vlakte van het Deelense Veld, het favoriete terrein van boswachter Ruseler. Dagmijnbouw op de Hoge Veluwe is in de huidige tijd ondenkbaar, maar sporen in het veld laten zien dat er in de Middeleeuwen anders over werd gedacht. De Hoge Veluwe Safari’s zijn altijd meer dan alleen bijzondere ontdekkingstochten, want op mooie locaties onderweg verzorgt de boswachter altijd lekkere hapjes en drankjes. In het geval van deze IJstijden Safari zijn laarzen sterk aan te bevelen en vergeet ook de verrekijker en fototoestel niet. De IJstijden Safari begint om 13.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Vertrek vanaf het Bezoekerscentrum. Kosten € 50 per persoon, dit is inclusief entree Park en entree auto, hapje en drankje. Reserveren is noodzakelijk, via www.hogeveluwe.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.