Albino kangoeroe gespot

Gesnapt!


Op het terrein van Wolgan Valley Resort & Spa, een luxe eco-resort in Australië, zijn zeldzame albino kangoeroes gesignaleerd. Het gaat om wallaroos. “Sinds de opening van het resort 18 maanden geleden, hebben we met regelmaat een volwassen albino wallaroo op het terrein zien rondlopen. Het feit dat we er nu nog twee gezien hebben, is ongelooflijk zeldzaam en spannend voor ons en onze gasten.” aldus Joost Heymeijer, de Nederlandse General Manager van het Wolgan Valley Resort & Spa. Een wallaroo is qua grootte tussen een kangoeroe en Australische kangoeroe in te delen.
Voorafgaand aan de opening van het resort in oktober 2009 is meer dan 40 kilometer aan prikkeldraad verwijderd van het terrein, om te voorkomen dat dieren hierin verwikkeld zouden raken en zouden komen te overlijden. Het enorme natuurgebied is te voet, op de mountainbike of te paard te verkennen.
Heymeijer: “Wolgan Valley Resort & Spa heeft haar credits verdiend als een resort dat in de basis een reservaat is, doordat het volledig is geïntegreerd in haar omgeving en het milieu. Het resort ondersteunt uiteenlopende projecten op het gebied van natuurbehoud en zet zich actief in voor de bescherming van bedreigde diersoorten.”
“Het feit dat Wolgan Valley inmiddels onderdak biedt aan twee volwassen albino wallaroos en een jonge baby albino kangoeroe bewijst dat ons programma ter bescherming van inheemse en bedreigde dieren werkt. We geloven dat onze nieuwe dierenvrienden hier nog wel een tijdje blijven.”
Het resort is geopend in oktober 2009 en is gevestigd op de grens van de Australische Blue Mountains, op drie uur rijden vanaf Sydney. Emirates Airline vliegt dagelijks naar Sydney, met een tussenstop in Dubai. Voor meer informatie: www.wolganvalley.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.