>Baby van twee meter

>

>Baby van twee meter 9
Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman

In de savannestal van Dierenpark Emmen heeft giraffe Ilona vannacht haar vijfde jong ter wereld gebracht. Dat gebeurde in de kudde onder toeziend oog van de broer en de zus van de pasgeborene. Toen de verzorger vanmorgen de stal binnen stapte, stond het girafje al stevig op zijn poten en probeerde zelfs al te drinken. De baby, die al bijna twee meter groot is, maakt het uitstekend. Het girafje is een hengstje, en heeft de naam Imara gekregen (Afrikaans voor Krachtig). Hij blijft voorlopig nog een weekje met zijn moeder op stal, waar bezoekers van het park ’s middags bij hem op kraamvisite kunnen.  Binnenkort mag Imara met de hele kudde mee de savanne op en kennis maken met neushoorns, zebra’s en de andere bewoners. Omdat giraffe Claire ook hoogdrachtig is, komt er al heel snel nog een girafje bij. Dan heeft Imara meteen een speelkameraadje. 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.