Berlijn krijgt berg

Winnende inzending van Gross.max


Duitsland heeft bergen zat, maar niet in de buurt van Berlijn. Daar komt verandering. De Nederlander Eelco Hooftman van Gross.max landschapsarchitecten tekende namelijk het winnende plan voor een park in Berlijn. Dankzij hem wordt voormalig vliegveld Tempelhof een park met een berg van zestig meter hoog.

Het markante boogvormige entreegebouw op het vliegveld uit de Nazitijd blijft behouden. Daar vinden nu al exposities, festivals en beurzen plaats.
Bovenop de kunstmatige berg moet een beeld komen te staan van de in Berlijn geboren ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. De berg moet ook dienst doen als klimwand. In 2013 start de aanleg van het Tempelhof park.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.