Dineren met zicht op bergen

Dineren met zicht op bergen 11
Het lekkerste van het voorjaar zijn toch vaak de mooie aangeklede terrassen waar iedereen buiten aan het eten is. Outdoor dining komt dan ook steeds meer voor. In de Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol kan al van oudsher buiten gedineerd worden en is het de normaalste zaak dat mensen buiten eten. Van april tot oktober kan er ’s avonds bij ondergaande zon gedineerd worden uitkijkend op het mooie landschap in de Dolomieten. Zoals de Italianen veel om lekker eten geven, hebben ook de Zuid-Tirolers deze mentaliteit op het gebied van eten. Men geniet pas echt van een Outdoor diner in Zuid-Tirol met de specialiteiten en de mooie wijnen uit de regio.

Proef de Zuid-Tiroolse keuken
De unieke mengvorm van Mediterane, Alpine en Ladinische culturele invloeden vinden we terug in het grote aantal smaken en smaakcombinaties in de keuken in hun regio. Outdoor dining in Zuid-Tirol is pas echt compleet met de specialiteiten van de regio. Tot de plaatselijke specialiteiten, waarin de smaken van Alpengerechten worden gecombineerd met die van Italiaanse schotels, behoren onder andere: ‘schlutzkrapfen’ (ravioli gevuld met spinazie en kaas), knoedels (bollen van brooddeeg gevuld met ‘speck’ of spinazie met daaromheen een laag boter of kaas) en gebraden hertenvlees met polenta.

Bekroonde wijnen
Naast heerlijke gerechten kan men in veel restaurants ook genieten van de mooie wijnen uit de regio. ‘Tre Bicchieri’ of ‘Drie Glazen’ is de belangrijkste eretitel die wordt verleend door de prestigieuze Italiaanse wijngids ‘I vini d’Italia’. In 2010 hebben 27 wijnen uit Zuid-Tirol dit keurmerk verdiend. Hoewel Zuid-Tirol een betrekkelijk bescheiden areaal aan wijngaarden bezit van niet meer dan 5000 hectare is de provincie goed voor meer dan 7 procent van alle wijnen met de eretitel ‘Drie Glazen’.

Tips in de omgeving van Zuid-Tirol
Klein luxehotel Castel Fragsburg
Genesteld tussen de zonovergoten skipistes van de machtige Dolomieten torent Castel Fragsburg**** hoog boven de vallei van Merano/Meran uit. Dit prachtige 17e eeuwse jachttoevluchtsoord is nu één van de kleinste luxehotels uit de omgeving. Chef Alois Haller van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant toont ondermeer waarom de asperges van Merano van zo’n uitstekende reputatie genieten.

Wijnbar/restaurant Ansitz Pillhof
Een indrukwekkend gezicht zijn de glazen planken gevuld met flessen wijn in wijnbar/restaurant Ansitz Pillhof. Op de planken staan de meest bijzondere wijnen, uit Zuid-Tirol, maar ook uit andere landen. In het restaurant zijn bovendien verschillende soorten olijfolie, balsamico azijn, chocolade, jams en andere delicatessen in het menu terug te vinden. De kracht van Pillhof zit hem in de exclusieve, gepersonaliseerde benadering van gourmet.

Moderne lifestyle in Hotel Eberle
In Hotel Eberle**** in Bolzano/Bozen komen een prachtig panorama, moderne lifestyle en wellness samen. Het hotel bevindt zich op het zonovergoten gebied Sankt Magdalener. Restaurant Eberle staat ook bekend om de mooie combinatie van heerlijke gerechten en hun selectie wijnen uit de ruime wijnkelder.

Restaurant Culinaria
Een eerlijke en innovatieve keuken waar productkwaliteit centraal staat zijn woorden die restaurant Culinaria omschrijven. Dit restaurant maakt deel uit van Farmerkreuz in Tirolo/Dorf Tirol. Karakter en vakmanschap vinden elkaar in de exquise keuken van chef Manfred Kofler.

Restaurant Kallmünz
Het restaurant Kallmünz, geopend in 2003, maakt deel uit van het ensemble van het kasteel Kallmünz in de 16de eeuw. Het is een restaurant met een Italiaanse keuken, eigentijds en authentiek. Ottaiano Luigi, chef van restaurant Kallmünz, is van mening dat goed eten niet bestaat uit kunstmatige voeding. Alles wat hij maakt is daarom super vers. Zijn gerechten zijn geïnspireerd op het mediterraanse gebied gecombineerd met andere culturen.
Kijk voor meer informatie over vluchten en transfers vanaf de luchthavens op www.suedtirol.info/vliegen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.