Disneyland Tokyo weer open


Tokyo Disneyland opende zaterdag zijn deuren opende voor het eerst sinds de verwoestende aardbeving en tsunami weer. Duizenden bezoekers kwamen naar het themapark op zoek naar een “gevoel van comfort,” aldus een verslag in BusinessWeek.

De tienduizenden bezoekers die bij de opening voor de ingang stonden betekenen dat “mensen zich opnieuw gaan vermaken, ondanks het gebrek aan voeding en de vele problemen die dit land nog kent”, aldus chef-econoom Toshihiro Nagahama van Dai-Ichi Life Research Institute Bloomberg.

“We waren zo opgewonden, dat we bijna moestena huilen,” zei Mika Hasegawa, een van de bezoekers van Tokyo Disneyland, tegen een verslaggever van CNN. Een andere gast, Minako Ootsuka, voegde er aan toe dat hoewel ze respect moet blijven tonen voor de slachtoffers van de natuurramp er ook de noodzaak is voor plezier en ontstressen.

Ondertussen heeft Tokyo Disneyland beloofd om ongeveer $ 4 per gast te doneren aan het Japanse Rode Kruis tot 14 mei. De openingstijden van het Japanse pretpark zijn ook korter dan voorheen om op die manier stroom te sparen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.