Do this in Durban

Do this in Durban 9
Durban, de op twee na grootste stad van Zuid-Afrika, heeft sinds jaar en dag een bijzondere aantrekkingskracht. Of het nou komt door de warme Indische Oceaan, de mooie stranden of de overdadige subtropische begroeiing; Durban spreekt tot de verbeelding. Durban heeft ruim 3 miljoen inwoners en de drukste haven van Zuid-Afrika, het is de hoofdstad van de provincie KwaZulu Natal. Durban heeft de grootste concentratie Indiase immigranten van heel Zuidelijk Afrika en deze bijzondere mix van Oost en West zie, hoor, proef en ruik je overal terug. Geniet van alles dat de stranden te bieden hebben, ontdek de koloniale en Art Deco gebouwen in het centrum of trek het binnenland in voor al het natuurschoon in deze regio.

Must sees & must do’s in Durban en omgeving:
1. De stranden. Door de wilde golven kunnen watersportliefhebbers hun hart ophalen in Durban. Neem een surfles of een relaxte riksja rit langs de Golden Mile. De Golden Mile is de 6 kilometer lange promenade waar amusementsparken, discotheken, kroegen en markten te vinden zijn. Hier kun je uren doorbrengen en nog niet uitgekeken zijn!

2. Victoria Street Market. Bijna 200 stalletjes met de prachtigste gevlochten manden en houten beeldjes, maar ook heerlijk verse vis en exotische specerijen; dat is de Victoria Street Market. De Indische invloeden zie je hier goed terug. Eet een heerlijke curry en geef je ogen de kost.

3. Valley of 1000 Hills. Net buiten Durban ligt de adembenemende Valley of 1000 Hills. Zoals de naam aangeeft strekt het glooiende heuvellandschap zich kilometers lang voor je uit. Een prachtig gebied om te ontdekken tijdens een wandeltocht.

4. uShaka Marine World. Onder andere Sea World, Wet ’n Wild, uShaka Beach en Durban Dolfinarium zijn in 2004 samen gegaan als uShaka Marine World. In dit enorme park kun je de onderwaterwereld ontdekken en natuurlijk ook van allerlei wildwaterbanen af racen.

Meer informatie over de INDABA beurs: www.indaba-southafrica.co.za
Meer informatie over Durban en KwaZulu Natal: www.tourism-kzn.org
Meer informatie over Zuid-Afrika: www.southafrica.net

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.