Doe eens silly in Philly

Bierweek, da's een goed idee.
Philadelphia staat bekend als dé kunst- en cultuurstad aan de Amerikaanse oostkust. En Philly doet ook deze zomer haar naam eer aan. Het Philadelphia International Festival of the Arts (van 7 april t/m 1 mei) is nog niet eens achter de rug en de volgende festivals staan al voor de deur: van de Philly Beer Week en het Oak Lane Jazz Festival tot aan spraakmakende muziekoptredens op Penn’s Landing, theatervoorstellingen, diverse festivals voor de Gay and Lesbian scène en culinaire hoogtepunten op het Annual Italian Festival.

De meest festivals en events op een rij:
Mei t/m augustus, Summer Concert Series at Penn’s Landing. Geniet van een zomers seizoen vol met muziek, films, vuurwerk en festivals. Dit alles is gratis. De evenementen zijn voor de gehele familie. www.delawareriverwaterfrontcorp.com

14 mei (voorlopige datum), Rittenhouse Row Spring Festival. Meer dan 65.000 mensen komen samen van Walnut Street tot Broad 19th Street om te genieten van eten, entertainment, winkelen en gezelligheid bij het Annual Rittenhouse Row Spring Festival.

17 mei t/m 17 juli, Walnut Street Theatre presents: Miss Saigon. Gebaseerd op het verhaal van Madame Butterfly, vertelt Miss Saigon het verhaal van twee geliefden die door de oorlog van elkaar zijn gescheiden. Een Amerikaanse GI en een Vietnamese barvrouw zijn jaren opzoek naar elkaar, met tragische gevolgen. www.walnutstreettheatre.org

21 en 22 mei, Annual Italian Festival. Kom naar de Philadelphia´s South Street Market, de oudste open luchtmarkt in de omgeving. Op de markt zullen alle Italiaanse delicatessen te vinden zijn, er is live entertainment, wedstrijden en nog veel meer. www.italianmarketfestival.com

3 t/m 12 juni, Philly Beer Week. Vier de schuimige biercultuur met verschillende evenementen als proeverijen en geniet van lekker eten, maar ook van de demonstraties van lokale bierbrouwers. www.phillybeerweek.org

13 juni, Philly Pride Parade & Festival. De Philadelphia Gay Pride Parade biedt een overzicht van alle elementen uit de ‘gayborhood’. De parade zal beginnen op 13th and Locust in het centrum en zal zich verplaatsen door de stad. Aan het einde van de parade zal het uitmonden in het Philly Pride Festival. Het festival zal de straten van Philly doen kleuren om de vrijheid, de trots en de volgers te vieren. www.phillypride.org

17 t/m 19 juni, West Oaklane Jazz & Arts Festival. Voor de 8e keer op rij vindt het West Oak Lane Jazz Festival plaats in Philadelphia. Dit prominente muziek -, kunst- en cultuurfestival bevat ook dit jaar optredens van internationale grootheden uit de jazz- en soulscène. Daarnaast zijn er verrassende shows van regionale artiesten en aanstormend talent. www.westoaklanefestival.com

27 juni t/m 3 juli, Tiger Wood’s AT&T National Event. De AT&T National is een eerbetoon aan de mannen en vrouwen in de krijgsmacht, door 120 van de beste golfers samen te brengen voor een toernooi. Met dit toernooi wordt de Tiger Woods Foundation gesponsord. Dit zal plaatsvinden in de Aronimink Golf club. www.pga.com

Juli, Global Fusion Festival at Penn´s Landing. Georganiseerd door de PCVB´s Philadelphia Multicultural Affairs Congres, laat het festival verschillende gemeenschappen samenkomen voor een spetterende week van entertainment over de culturen van de wereld. Met etnische dansoptredens, culturele leveranciers, activiteiten voor kinderen en een concert met grote namen en up-and-coming artiesten, is dit niet te missen evenement perfect voor alle generaties. www.globalfusionfestival.com

4 juli, Wawa 4th of July on the Parkway. Om de onafhankelijkheid te vieren, ben je in geboortestad Philadelphia – waar de onafhankelijkheidsverklaring is getekend – op de juiste plek. De stad overtreft zichzelf ieder jaar weer met meerdere vuurwerkshows en allerlei activiteiten gedurende de week. De Wawa Welcome America! viert ‘the fourth of July’ met een grote parade en een concert met Grammy-award winnaars in de Benjamin Franklin Parkway met natuurlijk; vuurwerk. www.welcomeamerica.com

Over Philadelphia
Philadelphia ligt in de staat Pennsylvania en is de op een na grootste stad aan de oostkust van de Verenigde Staten. Deze gemoedelijke stad met 1,5 miljoen inwoners ligt tussen New York en Washington DC in. Philadelphia is een ideale uitvalsbasis voor een stedentrip. De stad spreekt een brede doelgroep aan: van studenten tot gezinnen met kinderen en van cultuur- en kunstliefhebbers tot fervente shoppers. De stad is bekend als bakermat van de huidige Amerikaanse staat en heeft een rijke jazzcultuur. Het is een combinatie van een bruisende stad en een gastvrij dorp omgeven door prachtige natuur.

Voor meer informatie over Philadelphia zie: www.PhiladelphiaUSA.travel en www.taxfreephilly.com

Hier onder een videopresentatie van Philadelphia

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.