Door Zwitserland per iPhone

Wandelen is meer dan ooit populair.

Zwitserland Toerisme kijkt terug op een geslaagd wandeljaar en schakelt komende zomer nog een tandje bij met de presentatie van nieuwe routes en digitale beschikbaarheid daarvan.

Er is eigenlijk geen mooiere manier om het spectaculaire landschap van bergen en meren in Zwitserland te verkennen dan er doorheen te wandelen. Met meer dan 60.000 kilometer perfect bewegwijzerde wandelwegen is de keus enorm. Om de wandeltoerist de weg in de veelheid van mogelijkheden te wijzen, reikt Zwitserland Toerisme tips aan voor de mooiste routes.

SwitzerlandMobility
Het landelijke routenetwerk SwitzerlandMobility heeft uit het hele wandelnet van Zwitserland de mooiste 9000 kilometer geselecteerd en apart bewegwijzerd. Er is keus uit 7 langeafstandsroutes, 57 regionale en 143 lokale. Makkelijke en moeilijke, korte en lange, geschikt voor ervaren wandelaars of voor gezinnen met kinderen, door natuurparken, over eeuwenoude handelspaden, in het spoor van Jakobspelgrims en Romeinen, langs het water. Kortom, voor elke interesse en voor elk niveau zijn er geschikte routes. Alle informatie, inclusief beschrijving en hoogteprofiel zijn op internet te vinden. De comfortbewuste wandelaar kiest op meerdaagse tochten voor arrangementen met verzorgd bagagevervoer.

32 Topwandelingen voor de iPhone
Als extra service aan de wandelaar heeft Zwitserland uit het wandelaanbod van SwitzerlandMobility een selectie van 32 toproutes gemaakt en er zelfs een speciale gratis iPhone app voor laten ontwikkelen. Compleet met beschrijving, officiële topografische kaart en gps-coördinaten. De Aletsch Panoramaweg biedt spectaculair uitzicht op de Aletschgletsjer, de Sentiero in Cresta is een graatwandeling tussen het Lago Maggiore en Lago di Lugano in Ticino, de Eigertrail voert je onderlangs de beruchte noordwand van de Eiger in het Jungfraugebied en lopend over het treinleerpad door het Albuladal in Graubünden kom je oog in oog te staan met de spoorwegtechnische hoogstandjes van de Rhätische Bahn.

Wandelzoeker op internet
Behalve de 32 topwandelingen zijn op de website van Zwitserland Toerisme nog veel meer wandelideeën te vinden via de zogenaamde “Wandelzoeker”. Elk jaar komen er tips bij en het zijn er nu al meer dan 280. Met behulp van zoekopdrachten naar regio, moeilijkheidsgraad, wandelduur of aanvullende criteria, kunnen geschikte routes worden gezocht.

Wandelen met het openbaar vervoer
In Zwitserland staat het openbaar vervoer ook ten dienste van de wandelaar. Trein, postauto, boot en kabelbaan brengen je naar het startpunt van wandelingen of pikken je bij het eindpunt weer op. Wil je een etappe overslaan, dan laat je je gewoon een stukje rijden of varen. In de zomermaanden is er in enkele zeer dunbevolkte berggebieden zonder vaste OV-verbinding de Bus Alpin.

Nieuwe wandelroutes
Zürichsee rondwandeling: je hoeft niet altijd ver omhoog voor een mooie wandeling. Dat bewijst de rondwandeling om de Zürichsee langs historische dorpen en stadjes, door bossen, langs villawijken en parken. En onderweg genoeg mogelijkheden om iets te eten of te drinken, van dorpskroeg tot gourmetrestaurant. Totale lengte: 124 kilometer, verdeeld over 10 etappes.
Via Sett: vijf dagen in het spoor van de Romeinen door 3 verschillende taal- en cultuurgebieden (Duits, Rhetoromaans en Italiaans) van Thusis in Graubünden over de Septimerpas naar het Italiaanse Val Chiavenna. Vanaf zomer 2011 opgenomen als SwitzerlandMobility-route met aparte bewegwijzering.
Alpien zintuigenpad Adelboden (Berner Oberland): nieuwe wandelroute waarin alle zintuigen geprikkeld worden rond de thema’s verwennen, fitness en gezondheid.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.