Een lawine overleefd

Airbags helpen bij het overleven van een lawine.


Het wintersportseizoen loopt ten einde, maar toch valt er hoog in de bergen nog genoeg te beleven. Dat dat niet altijd zonder gevaar is bewijst onderstaand filmpje. Het gaat nog om het ruwe materiaal, dat de maker later wil monteren. Dankzij de camera op zijn helm kon hij filmen hoe hij viel en een (kleine) lawine veroorzaakte. Je ziet de dreigende beelden van de verzwelgende sneeuw. Volgens Wintersporters.nl overleefde de man het ongeval omdat hij lawine-airbags in een rugzak heeft. Die blazen zich bij zo’n val op waardoor je als het ware op de sneeuwmassa blijft drijven.

Raw Footage – edit to follow from Jeff Wyshynski on Vimeo.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.