Egyptisch standbeeld gevonden!?!


Je zou zeggen, dit moet toch doorgestoken kaart zijn. Een wanhopige poging van de militaire machthebbers in Egypte om de toeristenstroom weer op gang te brengen. Het kan toch niet zijn dat na eeuwen van graven in de zandheuvels van het Noord-Afrikaanse land opeens nog weer een opmerkelijk beeld boven de grond komt. Het lijkt mij eerder dat in een achteraf depot nog een beeld stond, waarvan iemand zei: “Kunnen we hier niet nog wat mee?”
Lees en verbaas u over het bericht in de Belgische krant De Morgen:

Egyptische archeologen hebben in de buurt van Luxor een enorm standbeeld ontdekt van farao Amenhotep III, de grootvader van Toetanchamon. Dat heeft het departement van Antiquiteiten bekendgemaakt. De sculptuur, 13 meter hoog en opgetrokken uit kwartsiet, werd in zeven stukken teruggevonden in de graftempel van de farao in Kom al-Hitan.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.