Fietsen in de tropen


Lieselotte Heederik lijkt een goudmijntje aangeboord te hebben. De Nederlandse biedt fietstochten aan in Indonesië. Hoewel de plaatselijke bevolking niks heeft met toeristisch rondpeddelen, blijkt dit reisaanbod juist wel goed aan te slaan bij de Europese vakantieganger. Twee jaar lang fietste Wereldnetter Lieselotte Heederik elke zaterdag rond in de omgeving van Banda Atjeh (Indonesië) met de GPS in de aanslag. Ze stelde een paar mooie fietsroutes samen, kocht een stel fietsen, trainde gidsen en Aceh Adventure kon van start.

‘We zijn nog maar net begonnen, maar vorig jaar hadden we al 600 klanten en dat worden er dit jaar wel duizend denk ik. Het zijn vooral buitenlandse toeristen. Indonesiërs stappen niet graag op de fiets als ze ook op een motor kunnen rijden’, zegt ze tegen de Wereldomroep.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.