Hellendoorn viert 75e verjaardag


Avonturenpark Hellendoorn, een van de oudste pretparken van Nederland, viert dit jaar haar 75e jubileum. Dat wordt op 22 april met de start van het nieuwe seizoen feestelijk gevierd. Voor elk jaar dat het park haar deuren heeft geopend voor een nieuw seizoen sinds 1936, is 1 ambassadeur aanwezig uit dit geboortejaar: in totaal zullen dus 76 mensen in de leeftijd van 0 tot en met 75 jaar het park op een bijzondere manier openen.
Avonturenpark Hellendoorn, dat in 1936 door Jan van den Berg sr. werd opgericht als ontspanningsoord ‘Ons Ideaal’, viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. Wat begon als theehuis met een speeltuin is in 75 jaar van sprookjestuin ‘De Elf Provinciën’ uitgegroeid tot een attractiepark van formaat. Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Het park ligt op de Sallandse Heuvelrug en telt ruim 30 attracties en shows.
Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 22 april t/m 30 oktober 2011. De entreeprijs is € 20,50 en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. www.hellendoorn.nu.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.