Huwelijk wordt hype

Toeristen willen graag dezelfde luxen beleven als het vorstelijk paar.


Londen staat vrijdag 29 april in het middelpunt van de belangstelling. Dan zullen prins William en Kate Middleton in de Westminster Abbey in het huwelijk zullen treden. De stad zal worden bezocht door een groot aantal toeristen die een glimp van het bruidspaar willen opvangen. Ben je niet in de gelegenheid de huwelijksceremonie bij te wonen, maar wil je de jeugdige leden van het koningshuis toch in levende lijve spotten? Vergeet de Westminster Abbey en Buckingham Palace. Shop en party op plaatsen waar zij dat doen. Boekingssite Hotels.com ging in Londen op zoek naar favoriete adresjes van de jonge royals.

De nacht voorafgaand aan de huwelijksnacht zullen Kate en haar familie verblijven in vijfsterrenhotel The Goring, dichtbij Buckingham Palace. Royaltyfans die de drukte van het huwelijk echter liever vermijden, zouden het kersverse echtpaar kunnen volgen op hun huwelijksreis. In Engeland gonst het van de geruchten dat William en Kate ten minste een deel van de wittebroodsweken zullen doorbrengen in Jordanië, waar Kate enkele jaren heeft gewoond. Bij Britse wedkantoren kan naar hartenlust worden gegokt op de bestemming van de reis, net als op de kleur van Kates trouwjurk.

Shoppen
Leden van het koningshuis shoppen onder andere bij Harvey Nichols in de chique wijk Knightsbridge, waar prinses Diana opgroeide. De dames zoeken er naar een ‘Issa’, een creatie van de designer van Kates veelbesproken blauwe verlovingsjurk. Heren richten zich op de gewaagd gekleurde, maar altijd nette shirts van de Britse kleermaker Turnbull & Asser. Een perfect paar schoenen maakt de outfit compleet. Voor een stel deftige stappers bezoek je de high end schoenenzaak van John Lobb, gelegen naast St. James’s Palace waar William en Kate tijdens de huwelijksdag van een rustmoment zullen genieten. Vraagt de gelegenheid om een casual look? Neem dan een kijkje in Mayfair bij Polo brand Polistas, een merk dat ook door William wordt gedragen.

Hapje en drankje
Een van Kates favoriete lunchrooms is Bluebird, gelegen aan King’s Road in Chelsea. Het restaurant is uitgerust met een café, een bar en een bakkerij. Voor een driegangen lunch betaal je een kleine 25 euro, een koninklijke portemonnee is dus niet noodzakelijk. Prins William dineert graag bij de Brompton Bar & Grill aan Old Brompton Road. Ook het klassieke Italiaanse restaurant La Famiglia op Langston Street schijnt onder jonge leden van het koningshuis geliefd te zijn, net als de Spaanse tapasbar Tendido Cero.

Party
William en Harry hebben veel tijd doorgebracht in de intieme en exclusieve private members club Boujis, aan Thurloe Street. Hun nicht Beatrice bezoekt regelmatig de stijlvolle clubs Movida en Whisky Mist. Hip Londen is nog altijd in de ban van het onlangs geopende Public in Chelsea. De Sweet Room in deze club, een VIP area ingericht als oude snoepwinkel, heeft koninklijke zetels die een keizerlijk uitzicht bieden op de dansvloer.

Overnachten
Het viersterren Sydney House Chelsea is een statig pand in een van de meest levendige wijken van Londen, dichtbij King’s Road, Knightsbridge en Fulham Road. Het hotel ademt de sfeer van een privéwoning. Harrods, Harvey Nichols en enkele uitstekende restaurants liggen op steenworp afstand. Vanaf 138 euro per kamer per nacht op Hotels.com.

Het driesterren Enterprice Hotel in Kensington ligt niet ver van West End en het Victoria and Albert Museum. Ook de winkelstraten van Kensington en Knightsbridge zijn binnen handbereik. Vanaf 76 euro per kamer per nacht op Hotels.com.

Driesterren familiehotel Maranton House Hotel is gelegen aan een zijstraat van Earl’s Court Road in het westen van Londen. Gasten kunnen hun dag ontspannen beginnen in de zonnige ontbijtzaal, om na een dag shoppen uit te rusten op het terras, ter voorbereiding op een koninklijke avond uit in Londens beste clubs.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.