Krijg nou wat: Kasteelhotels van Van der Valk

Krijg nou wat: Kasteelhotels van Van der Valk 11
Wie denkt dat Van der Valk alleen staat voor middelmaat en karige maaltijden langs Nederlandse snelwegen, die heeft het mis. Hotelconcern Van der Valk heeft namelijk ook de beschikking over kasteelhotels. Twee daarvan zijn grondig gerenoveerd en aangepast aan de wensen van de Nederlandse gast. Directeur Vincent van der Valk is ervan overtuigd dat zelfs de meest kritische Nederlandse hotelgast hier een onvergetelijke tijd zal beleven: “Een verblijf in onze kasteelhotels is een belevenis. De historische hotels bieden de gast een rijke geschiedenis en liggen in ongekend mooi natuurschoon. Onze restaurants serveren nu zowel internationale als lokale gerechten en met ons ruime aanbod aan wellness, sport en golffaciliteiten kunnen onze gasten hun wensen zelf invullen.” Dat is toch een heel andere plaatje dan wat je hebt bij de Nederlandse Van der Valken?

Aan de Romaanse Route, in het romantische Selkedal aan de voet van burcht Falkenstein, ligt Parkhotel Schloss Meisdorf. “Vroeger waren er koningen te gast, tegenwoordig is de gast er koning”, zo luidt de slogan. In het “Neues Schloss” verblijven gasten in authentieke kasteelsuites. Het naastgelegen “Chalet Ludwig” biedt rustieke driesterrenkamers. Het in het bos gelegen “Forsthaus”, onder meer uitgerust met een authentieke jachtkamer, biedt individualiteit en rust. Ook het voormalig rentmeesterhuis is uitgerust met ruime en luxe kamers.

Ballenstedt, een stadje met een groot historisch verleden, ligt midden tussen de bosrijke uitlopers van de Unterharz. Het viersterren Van der Valk Schlosshotel Ballenstedt is onderdeel van een eeuwenoud kasteelcomplex, gelegen tegenover het historische theater van het stadje. Het hotel beschikt over 49 kamers en suites. Het nabij Ballenstedt gelegen middeleeuwse stadje Quedlinburg staat sinds 1994 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het stratenpatroon van de historische binnenstad is nauwelijks gewijzigd sinds de middeleeuwen. De gemiddelde reistijd vanuit Nederland bedraagt per auto ongeveer 4 uur. Meer info over hoe je meer dan alleen een bakje appelmoes met een kers erop kunt krijgen? www.valk.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.