>Kuieren in de Franse Ardennen

>

Voor wie liever zijn kuitspieren oefent dan lui ronddobbert op een luchtbed in de Middellandse Zee kan in de Franse Ardennen zijn adrenaline behoorlijk laten stromen. Met de benenwagen, op de fiets, te paard, crossen met een mountainbike of in een huifkar met een ezeltje op een rustig drafje de omgeving verkennen – het aanbod aan actieve vakanties is gevarieerd. De streek in het noordoosten van Frankrijk telt maar liefst zes Grand Randonnées – langeafstandspaden. Een van de populairste routes voor wandelaars, fietsers of skeelers is de Voie Verte Trans Ardennes die zich over een afstand van 83 kilometer uitstrekt van Givet naar Charleville-Mézières. Mountainbikers kunnen zich uitleven op circuits van in totaal 600 kilometer lengte terwijl liefhebbers van een paardrijvakantie de beschikking hebben over ruiterpaden van in totaal 700 kilometer. Culturele wandelaars komen aan hun trekken met bijvoorbeeld de ‘In de voetsporen van Arthur Rimbaud’ route door het historisch centrum van Charleville-Mézières terwijl serieuze stappers hun beenspieren op de proef kunnen stellen met meerdaagse trektochten. Het volledige aanbod aan mogelijkheden voor een actieve vakantie is gebundeld in de nieuwe brochure ‘Wandelen en fietsen in de Franse Ardennen 2011’ van de VVV Franse Ardennen. Voor een gratis exemplaar stuur een e-mail naar info@ardennes.com. Ook op de website www.ardennes.com vindt men een overzicht van actieve vakanties.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.