Kuren niet alleen voor adel

Kuren niet alleen voor adel 8

Letterlijk baden in luxe

Kuren was lange tijd een adellijke aangelegenheid . In sommige spa’s voel je je nog steeds de koning te rijk…zoals in het Gräfliche Park Hotel in Bad Driburg. Al zeven generaties is dit kuuroord eigendom van de adelijke familie Oeynhausen-Sierstorpff. Het terrein beschikt over natuurlijke geneesmiddelen als zwavelhoudende modder en minerale bronnen, waarvan het water wordt gebruikt voor drinkkuren en medische baden.

De heer des huizes, graaf Marcus, heeft het 230 jaar oude familiebezit omgetoverd in een waar wellnesswalhallah – adel verplicht tenslotte. In de voormalige oranjerie bevindt zich nu een vorstelijke spa.

Het bijbehorende park in Engelse stijl is een ontwerp van de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf. En dat is niet het enige linkje met Nederland. Bad Driburg schijnt een geliefd adres te zijn bij enkele Oranjes. Een goede aanleiding voor een wellnesstripje naar het Teutoburger Wald is de kundalini workshop van Maya Fiennes, de favoriete yogateacher van veel Hollywoodsterren, die plaatsvindt in mei.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.