Lekker fietsen op de Veluwe


In de maand mei staan de VVV-vestigingen op de Veluwe in het teken van fietsen. De landelijke Meimaand Fietsmaand vormt de aanleiding voor extra activiteiten en de presentatie van aanbiedingen en nieuwe producten voor fietsers. Traditioneel zijn er veel activiteiten rondom de Molen- & Gemalendag, die dit jaar op zaterdag 14 mei valt. Natuurlijk staan de fietsactiviteiten die dag in het teken van de vele molens en gemalen die op de Veluwe te vinden zijn.
Onder 50-Plussers zijn veel enthousiaste en actieve fietsers. Dit blijkt uit een online enquête onder 4.500 personen. Ruim tweederde van de respondenten fietst meer dan 1.200 km per jaar. De fietsknooppunten die de afgelopen jaren zijn ingesteld voorzien duidelijk in een behoefte. Tweederde van de respondenten plant een recreatieve fietstocht aan de hand van knooppunten. Bijna de helft van de mensen haalt (ook) routes van internet.
De VVV-vestigingen op de Veluwe presenteren vanaf mei een aantal nieuwe producten die aansluiten op de marktontwikkelingen. Deze producten zijn deels door het Veluws Bureau voor Toerisme (VBT) en VVV Nederland in eigen huis ontwikkeld. Bijvoorbeeld de ‘VVV-knooppunter’ om de nummers van de fietsknooppunten op te noteren, de ‘fietsknooppunten cadeaubox’ en VVV jubileumfietsroutes.

De Meimaand Fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in samenwerking met onder andere VVV Nederland. Op de site www.meimaandfietsmaand.nl is een overzicht van alle landelijke activiteiten en fietsroutes te vinden. Het VBT haakt hierop in met als doel de Veluwe onder de aandacht te brengen als fietsbestemming bij toerist en consument. Ook op de website www.develuwe.nl staan fietsen en de nieuwe fietsproducten daarom de hele maand mei in de belangstelling.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.