Lentegevoel in de Keukenhof

Vele fotomomenten bij een bezoek aan de Keukenhof.


Gasten uit vele landen van de wereld, maar ook uit ons eigen land zullen in het paasweekend een bezoek brengen aan de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Het park staat prachtig in bloei en de paviljoens bieden mooie shows. Het Oranje Nassau Paviljoen staat vol met rozen.

Het Van Gogh Museum en Keukenhof vieren samen de lente. Op Keukenhof is tijdens de paasdagen een prachtig bloemenmozaïek te zien van Van Gogh met de viltenhoed. Op dinsdag 19 april wordt gestart met het mozaïek. Het strooiwerk ligt tot en met de paasdagen op het park. Locatie: Molenplein Keukenhof.

Met een unieke verzameling roofvogels wordt getoond hoe deze vogels in het wild leven en vliegen. Aanvang van de show 12.00 en 14.30 uur. Locatie: Lenteweide Keukenhof. De roofvogeldemonstraties worden verzorgd door De Valk Roofvogels uit Lunteren. Er wordt tijdens deze 45 minuten durende demonstraties gevlogen met ongeveer15 verschillende soorten roofvogels en uilen. Regelmatig worden er gasten uit het publiek gevraagd assistentie te verlenen aan de valkenier. Zij krijgen een handschoen aan en laten daar een roofvogel op landen.

De roofvogels die op Keukenhof vliegen zijn Slechtvalk, Amerikaanse Torenvalk, Europese Torenvalk, Roodstaartbuizerd, Kerkuil, Maleise Bosuil, verschillende Oehoes, waarvan één met een spanwijdte van bijna 2 meter, indrukwekkende en zeldzame arenden, zoals de chiliarend en de batteleur arend en 4 Amerikaanse haviken die tegelijk los vliegen. Ook wordt er weer gevlogen met nieuwe vogels, zoals een kuif Seriema, Amerikaanse zeearend, het nationale symbool van Amerika en grappige Falkland caracara en kuif caracara.

Het park is op Tweede paasdag 25 april ook nog eens extra vroeg open. Het park opent haar poorten al om 7 uur om de vroege vogels onder ons, de gelegenheid te geven om een keer te genieten van het ontluiken van de bloemenpracht en het ontwaken van de dieren. Keukenhof is een waar paradijs voor filmers, fotografen en rustzoekers. Speciaal als de zon opkomt zijn er in het parkdecor feeërieke beelden te schieten.

Ontbijt maken is niet meer nodig, de koks van Keukenhof hebben speciaal voor deze dag een ontbijt samengesteld dat tussen 07.00 en 10.00 uur in het Willem Alexander paviljoen wordt geserveerd. Vroege vogels die al voor 08.00 uur binnen zijn, betalen de helft van de Keukenhof entreeprijs (dwz. € 7,25 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen). Keukenhof koks zorgen tot 10.00 uur voor een lenteontbijt.€ 10, – voor volwassenen en € 5, – voor kinderen.

Tweede paasdag is Keukenhof traditiegetrouw weer even het Manhattan van de Bollenstreek. De Easter Parade is nòg geen traditie, zoals in New York, maar het enthousiasme van organisatoren en bezoekers is geweldig. De show van extravagante hoeden was niet alleen ‘kijken en bekeken worden’, maar ook een eerbetoon aan het vakmanschap van de hoedenmaker. Het publiek heeft dan de mogelijkheid om met zijn/haar (zelfgemaakte) hoed te paraderen in Keukenhof.

Vanaf 11.00 tot 16.00 uur kan de bezoeker doorlopend deelnemen aan het hoedenschikken (Lentehoed met een bloemarrangement). U mag de bloemendecoratie uiteraard ook op uw eigen hoed vervaardigen. Prijs 10, – voor een volwassen hoed en 7,50 voor kinderhoed.

Eén van de succesvolle evenementen op Tweede paasdag (25 april) is de jaarlijks terugkerende internationale hoedenshow. Jackie Habets van What’s Up (Schiedam/Antwerpen) organiseert deze nu voor de zevende maal op het park. Internationaal professioneel werkende hoedenontwerpers showen dit jaar bloemhoeden op de catwalk in het Willem Alexander Paviljoen. Na afloop van de tweede show trekt de “Easter Parade” (Hoedenparade) door het park voor een groepsfoto.

Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur worden de hoedenshows gehouden. Locatie: Willem Alexander Paviljoen Keukenhof

Spelenderwijs worden de kinderen aan de hand van de nieuwe speurtocht door het park geleid. Onderweg komen ze van alles tegen, waarmee ze kunnen spelen. Een paddestoel, een slakkenhuis, een wigwam en een slang helemaal gemaakt van wilgentenen, waar doorheen gekropen kan worden bijvoorbeeld. Dappere kinderen kunnen een kijkje nemen bovenin een molen en zo over het hele park uitkijken, of dichter bij de grond, over de vijver lopen via stapstenen die daarin zijn gemaakt.

Ook kunnen ze verdwalen in de doolhof, spelen in de nieuwe Nijntje speeltuin en genieten van talloze dieren bij de dierenweide en de kinderboerderij.

En op Eerste en Tweede paasdag zul je daar zeker ook nog een heuse paashaas tegenkomen.

Keukenhof organiseert het gehele paasweekend (22 t/m 25 april) workshops fotografie onder leiding van twee professionele fotografen, met als decor de meest gefotografeerde plek ter wereld. De workshops vinden zowel binnen (theorie) als buiten plaats. Na de workshop is er bovendien volop gelegenheid de opgedane kennis in praktijk te brengen in het bloemenpark.
Concrete inhoud: duur 3,5 uur, kosten workshop € 89,50 per persoon, dit is inclusief entree, lunch, fotovergroting en een naslagwerk. Aanvang 9.30 uur. Reserveren is noodzakelijk. Via www.keukenhof.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.