Madurodam vecht tegen water

Waar een klein land klein in is!

Madurodam opent deze week het seizoen 2011 met een vernieuwde licht en lasershow. Bezoekers van de miniatuurstad kunnen vanaf Goede Vrijdag 22 april genieten van ‘Nederland en de strijd tegen het water’. Deze multimediale show wordt meerdere malen per dag vertoond in de expositiehal in het park.
In een decor van miniatuurhuisjes, laser, licht en geluid komt de eeuwenoude Nederlandse strijd tegen het water tot leven. Bezoekers ervaren hoe het water naast vijand óók vriend kan zijn. Onder meer de overstroming van 1953 en de totstandkoming van de Deltawerken worden verbeeld. Hansje Brinker ontbreekt uiteraard niet. Nederland en de strijd tegen het water is voor jong en oud een belevenis.

De lasershow is standaard vijf keer per dag te zien, maar in de Meivakantie veel vaker. Met het schouwspel neemt Madurodam een voorschot op het 60-jarig bestaan in 2012. In het jubileumjaar zullen de belangrijke Madurodam-thema’s ‘water’ en ‘architectuur’ bijzondere aandacht krijgen.

Miniatuurstad Madurodam werd in 1952 opgericht ter nagedachtenis aan oorlogsheld George Maduro ten behoeve van het inzamelen van geld voor goede doelen voor kinderen. Ruim 50 miljoen bezoekers hebben sinds de oprichting ‘het stadje met de glimlach’ bezocht en miljoenen euro’s zijn aan goede doelen geschonken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.