Meisje overleeft Golden Gate

Meisje overleeft Golden Gate 9

Waarschuwing voor zelfmoordplannen.


Wie van de Golden Gate Bridge bij San Francisco naar beneden springt maakt een val van 70 meter de diepte in. En wie van die hoogte het water raakt ervaart hetzelfde als op een betonnen vloer neerkomen. Mocht je echter met je voeten rechtstandig het wateroppervlak weten te doorsnijden moet daarna van een flinke diepte omhoog weten te komen. Geen geringe opgave. Toch wist deze week een meisje van 16 jaar een val van de beroemde Golden Gate-brug te overleven. Zij werd twintig minuten na haar val door de Californische kustwacht levend uit het water gevist. Volgens de San Francisco Chronicle, die melding maakte van het ongeval, is het onduidelijk of ze is gevallen of bewust gesprongen. Jaarlijks springen of vallen er gemiddeld 25 mensen vanaf de brug hun dood tegemoet.
Het is de tweede keer in korte tijd dat een tiener levend uit het water wordt gehaald. Vorige maand sprong een 17-jarige jongen van de brug af voor een weddenschap, ook hij overleefde de sprong. Deze jongen kneusde zijn staartbotje en scheurde zijn long. Naar schatting hebben 1200 mensen de brug gebruikt om zelfmoord te plegen. Op de brug staan waarschuwingsborden (foto) die je zeggen dat hoe erg je ook in de ellende zit er altijd een oplossing voor te vinden is.
De machtige Golden Gate Bridge

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.