Mooiste file van Nederland

Deelnemer Tulpenrally 2010
Autoliefhebbers kunnen deze lente hun hart ophalen op de boulevard van Noordwijk. Op 16 en 17 april krijgt het begrip file een heel ander betekenis dankzij De Mooiste File van Nederland: een kleurrijke stoet van uitbundig versierde bolides op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Op 7 mei vindt op dezelfde boulevard de eindsprint van de Tulpenrallye plaats, een spectaculaire race van oldtimers pal naast het strand en de zee. Beide evenementen zijn gratis bij te wonen.
Dames kunnen door tijdens deze vrolijke evenementen een hoed te dragen een prijs winnen. Want de hoed is terug en dat viert de Bollenstreek met de ‘hoedjesdagen’ tijdens diverse familie evenementen. De mooiste en meest originele hoeden maken kans op prijzen. Deelnemers moeten daarom met een versierde hoed tussen 9:30 uur en 11:30 uur langs de hoedenjury flaneren.

De Mooiste File van Nederland is voor de 16e keer te bewonderen in Noordwijk. Een bonte stoet van klassieke oldtimers, grote praalwagens en luxe personenwagens wisselen elkaar af en vormen samen een vrolijke file. Dit jaarlijks terugkerende bloemrijke evenement, in het kader van het bloemencorso van de Bollenstreek, heeft daarom het predicaat ‘De Mooiste File van Nederland’ gekregen. Rondom het evenement is er op 16 en 17 april van alles te zien en te beleven op de boulevard van Noordwijk.

Dames die in het bezit zijn van een bijzondere hoed, natuurlijk versierd met bloemen en andere mooie decoraties, zijn van harte uitgenodigd om de Bloemencorso en De Mooiste File van Nederland een extra feestelijke impuls te geven. Meer informatie: www.demooistefile.nl

De stijlvolle Tulpenrallye is de oudste Nederlandse autorally met bijzondere oldtimers. De Tulpenrallye vond voor het eerst in 1949 plaats en voert van het Franse Bergerac naar Noordwijk. De deelnemers rijden op zaterdag 7 mei de Koningin Wilhelmina Boulevard op voor de spectaculaire eindsprint.
Zowel op de boulevard als bij de feestelijke ontvangst van de finalisten in Grand Hotel Huis ter Duin zijn dames met hun bloemenhoedjes van harte welkom. Ook hier worden de meest bijzonder versierde hoedjes beloond met prijzen.

Alle auto’s zijn voor 1972 gebouwd en hebben, wanneer zij in Noordwijk over de boulevard sprinten, een tocht van bijna 2500 kilometer in de wielen. De meest indrukwekkende auto’s zijn zonder twijfel de 10 deelnemers uit de Vintage klasse, allen met auto’s die zijn gebouwd voor 1950 (6 Bentley’s). Na de Tulpenrallye Sprint rijden de auto’s direct door naar het naast de boulevard gelegen Grand Hotel Huis ter Duin voor de finish waar alle deelnemers traditiegetrouw tulpen, haring en korenwijn krijgen. Meer informatie: www.tulpenrallye.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.