Op rendiersafari in Noorwegen

Je hoeft natuurlijk niet zo'n pak aan als je meegaat....


Je kunt eigenlijk niet uit Noorwegen thuiskomen met de mededeling dat je geen rendieren hebt gezien. Vooral in het noorden van het land komen ze in groten getale voor. Rendieren horen bij de cultuur van het Samenvolk, de oorspronkelijke bewoners van o.a. het Noorse deel van Lapland. In de omgeving van Kautokeino,in de Noorse provincie Finnmark, die geldt als een centrum van de Samen, leeft rond een derde van de bevolking van de rendierteelt. Je kunt hier ook kuddes bezoeken en mee op safari. Grote wilde rendierpopulaties komen overigens ook voor in het Forollhogna Nationaal Park, dat delen van de provincies Hedmark en Sør-Trøndelag beslaat. Hier kun je voor rond 30 euro mee op een vier uur durende rendiersafari. Meer informatie vind je hier.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.