Pasen breekt records

Varend huis in Friesland.


Zelf hebben we de tweede paasdag doorgebracht op de Friese wateren. Gezellig met familie in de omgeving van Sneek gevaren. Honderden verschillende schepen voorbij zien trekken. Onder andere een sloep met daarop reclame voor een “elfstedentocht per sloep van hotel naar hotel”. Leek mij een aardig idee. Thuis even opgezocht. Je kunt die rondtocht in een week maken. De prijs is ruim 1000 euro per persoon als je met zijn tweeën bent. Daarvoor krijg je dus een week lang een sloep en zes overnachtingen in verschillende hotels met ontbijt en diner. Omgerekend een prijs van bijna 300 euro per dag. Niet goedkoop, maar dan heb je wel een bijzondere vakantie.
Het bleek dat veel Nederlanders deze dag benut hebben om op en aan het water te zijn. Nu.nl bericht over de records die dit jaar gebroken zijn:

Niet eerder bleven zoveel toeristen in eigen land en nog eens een recordaantal buitenlandse bezoekers kwam naar Nederland. Alle bezoekers samen brachten een recordbedrag van 750 miljoen euro in het laatje. (…) Volgens een woordvoerder hebben vooral strandpaviljoens, ijssalons en cafetaria’s geprofiteerd van het mooie weer. ”Horecagelegenheden met een terras hebben goede zaken gedaan.”

Keukenhof heeft in het paasweekend ruim 100.000 bezoekers welkom geheten. Algemeen directeur Piet de Vries is dan ook duidelijk in zijn uitspraak, dat 2011 waarschijnlijk één van de beste paasdagen uit de geschiedenis van Keukenhof is geworden. “De combinatie van het uitzonderlijk mooie weer, het park in volle bloei en het thema heeft er voor gezorgd dat we zeer tevreden mogen zijn over het groot aantal gasten.” Dit aantal gasten heeft Keukenhof in lange tijd tijdens de paasdagen niet mogen begroeten. Er was veel belangstelling van Nederlandse gezinnen, Duitse gasten en opvallend veel Aziaten waaronder Chinezen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.