>Pelgrims belangrijk voor reismarkt

>

Parador de Reis Catolicos

Religieus toerisme heeft zich volgens Hotels.com ontwikkelt tot een van de snelst groeiende sectoren in de reismarkt. Jaarlijks ondernemen 300 tot 330 miljoen pelgrims een reis naar ’s werelds belangrijkste bedevaartsoorden, becijferde World Tourism Organization. De rijke geschiedenis en het cultureel erfgoed van de steden heeft wereldwijd grote aantrekkingskracht. In de aanloop naar Pasen presenteert boekingssite Hotels.com enkele indrukwekkende bedevaartsoorden. Deze inspirerende steden zijn uitstekend bereikbaar voor Nederlandse reizigers en zeer geschikt voor een weekendtrip.


Vaticaanstad, Italië

De kleinste onafhankelijke staat ter wereld wordt in zijn geheel omsloten door Rome. Staatshoofd van Vaticaanstad is de paus. De dwergstaat staat bekend als het absolute machtscentrum van de katholieke kerk. Op de plaats waar Petrus – de Eerste der apostelen – werd gekruisigd en begraven, is in de zestiende eeuw de Basilica di San Pietro verrezen. Het is een van de zeven pelgrimskerken die Rome tegenwoordig telt. Wie dit jaar de paastoespraak van de huidige paus Benedictus XVI wil bijwonen, zou voor een overnachting in hotel Palazzo Cardinal Cesi kunnen kiezen. Dit hotel ligt aan de Via della Conciliazione, die uitmondt op het imposante Sint-Pietersplein.

Lourdes, Frankrijk

Toen de 14-jarige Bernadette Soubirous in 1858 verklaarde de Heilige Maagd Maria te hebben gezien in de grot van Massabielle, was Lourdes nog een klein gehucht. Het nieuws over de Mariaverschijningen en de vermeende heilzame werking van het bronwater uit de grot heeft Lourdes veranderd in een ongekend populair bedevaartsoord. Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes bestaat uit verscheidene onderdelen, waaronder drie basilieken. Tegenwoordig ontvangt de stad jaarlijks ruim vijf miljoen bezoekers uit de hele wereld. Driesterrenhotel Best Western Beausejour is gelegen in het centrum van Lourdes. Het fraaie terras en buitenzwembad bieden een indrukwekkend uitzicht op de Pyreneeën.

Santiago de Compostella, Spanje

Niet ver van Lourdes, aan de andere kant van de Pyreneeën in het noordwesten van Spanje, ligt bedevaartsoord Santiago de Compostella. Hier bevindt zich volgens de legende het graf van de apostel Jakobus. Over het graf is een indrukwekkende basiliek gebouwd. De eerste pelgrims bezochten Santiago al in de tiende eeuw. Tegenwoordig eindigen pelgrims uit heel Europa hun voet- of fietstocht, genaamd Camino de Santiago (De weg naar Santiago), in het religieuze oord. In 1499 werd Parador de Reis Catolicos gebouwd, om onderdak te bieden aan pelgrims. De accommodatie doet tegenwoordig dienst als een luxe vijfsterrenhotel, gelegen naast de heilige basiliek aan Plaza de Obradoiro.

Jeruzalem, Israël

Een van de oudste steden ter wereld is een bedevaartsoord voor zowel joden, moslims als christenen. Veel joden bezoeken Jeruzalem voor de Westmuur of Klaagmuur, voorheen de westelijke muur van de historische Joodse Tempel. Moslims bezoeken de stad in de eerste plaats voor de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee, twee historische islamitische centra eveneens gelegen op de Tempelberg. Christenen beschouwen Jeruzalem als heiligdom omdat Jezus er leefde, gekruisigd werd en uit zijn graf herrees. Hotel Prima Royale ligt niet ver van de Tempelberg en de Rotskoepel in het meest historische deel van de stad.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.