Pop-up restaurant in Ede

Pop-up restaurant in Ede 9

Amuses. Foto: Copyright Maarten Weij


Ploep! Wat is dat? Een pop-up restaurant! Schijnt een nieuwe trend te worden. Op zaterdag 23 april zal pop-up restaurant Puur-e voor de eerste keer haar deuren openen. Puur-e, wat staat voor Puur Ede, is kort gezegd een restaurant waar duurzaam en lokaal gekookt wordt. Alle gebruikte producten worden in de directe omgeving van Ede geproduceerd. Het bijzondere horeca initiatief is een concept van Food & designstudio vanChris. Waar het eerste etentje is, is nog een verrassing! De gasten die gereserveerd hebben, horen vlak van te voren waar ze moeten zijn.

Bij Puur-e wordt zoveel mogelijk biologisch gekookt. Zijn de gewenste producten niet in de gemeente Ede te krijgen, dan zoeken ze het in de Food Valley, de Veluwe of Gelderland. Zo komen zelfs de wijnen uit een straal van 40km. En bij eerlijk eten hoort ook een eerlijke prijs; de gasten mogen achteraf zelf bepalen wat ze het waard vonden. “Dat houdt ons scherp en haalt hopelijk het beste in ons naar boven”, aldus Christian Weij, bedenker van het concept.

Elk etentje van Puur-e zal op een andere locatie gehouden worden. En niet alleen de locatie is telkens weer uniek. De gerechten die ze serveren worden speciaal voor elk etentje bedacht en slechts eenmalig klaar gemaakt. Om het karakter en de gerechten toch te kunnen behouden, zal er over elk etentje een uniek boekje vol foto’s, verhalen en recepten gemaakt worden. De gasten krijgen deze als aandenken thuis gestuurd en niet-gasten kunnen het boekje nadien via de site www.puur-e.nl bestellen.

“Puur-e is dus meer dan een restaurant! Het is een duurzame, culinaire ervaring die perfect past in het hart van de Food Valley. De gemeente is daarom ook erg positief over dit concept en heeft laten weten in de toekomst graag met ons samen te werken”, concludeert Christian Weij.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.