Syrië voorlopig taboe

De oudheid van Syrië kun je voorlopig beter mijden.


Vakanties naar Syrië worden afgeraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken. In formele ambtelijke termen heet dat: “ontraadt alle niet-essentiële reizen”. Aanleiding is de aanhoudende ongeregeldheden in het land. Tot nu toe adviseerde het ministerie waakzaam te zijn bij reizen naar een aantal plekken in het land.
Naar een sommige plekken in Syrië worden alle reizen ontraden. Het gaat om de zuidelijke stad Deraa en een aantal voorsteden van Damascus. Ook kun je volgens de Nederlandse overheid beter niet naar Homs en de kuststeden Latakia en Banias gaan.
Bij de ambassade in Damascus staan 310 Nederlanders geregistreerd die in het land verblijven.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.