Toren van Pisa hersteld

Al decennia is de toren van Pisa een geliefd foto-object.


De Toren van Pisa is na twintig jaar van restauratiewerkzaamheden eindelijk klaar. Net voor Pasen, een toeristisch hoogtepunt in de Italiaanse stad, zijn de laatste steigers weggehaald. Na eeuwen van vervuiling is het witte marmer ontdaan van vuil. ”Een paasverrassing voor Pisa, Italië en de wereld”, aldus burgemeester Marco Filippeschi. Ook zijn de reddingswerkzaamheden die voorkomen dat de toren anders was omgevallen gereed. Door tegengewichten in de toren blijft het lijken alsof de toren scheef is, terwijl er de zekerheid is dat de toren overeind blijft. Wie de toren wil bezoeken moet – zo heeft eigen ervaring geleerd – vantevoren toegangskaartjes regelen of anders bereid zijn een halve dag in de rij te staan.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.