Van Gogh bezoekt Keukenhof

Van Gogh bezoekt Keukenhof 8
Nederlands meest beroemde schilder kwam vanmorgen even tot leven bij de molen van Keukenhof. Vincent van Gogh was present om de laatste hand te leggen aan een mozaïek van hyacintennagels met daarop een zelfportret van de 19e eeuwse schilder. Op Keukenhof is tijdens de paasdagen dit prachtige bloemenmozaïek te zien van Van Gogh met de viltenhoed.

Duizenden hyacintennagels zijn gebruikt om een mozaïek van het zelfportret van Vincent van Gogh te maken. Het mozaïek van dertig vierkante meter telt dan meer 250.000 bloemen. Het mozaïek van Van Gogh met vilthoed maakt deel uit van de samenwerking tussen Keukenhof en het Van Gogh Museum uit Amsterdam. Speciaal voor deze lente is een arrangement ‘Van Gogh in Bloom’ samengesteld waarbij je op een dag een rondvaart maakt door de Amsterdamse grachten, het Van Gogh museum bezoekt én Keukenhof.
Gedrieën vieren ze de lente maar wie alleen wil genieten van het Van Goghmozaïek moet naar het molenplein in Keukenhof. Wie daarna nog meer Van Gogh wil zien, moet na Keukenhof richting Lisse vertrekken. Vanaf Keukenhof is een speciale looproute naar het Vierkant via de Berkhoutlaan, aan deze route liggen zes bloemenmozaïeken door scholen gemaakt. Op het Vierkant in Lisse staat nog eens een groot zelfportret van Vincent van Gogh in hyacintennagels gestoken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.