Virtueel door Muiderslot

Virtueel door Muiderslot 9

Muiderslot bij u thuis?


Zeurende kinderen, druilerige zondagen. Niemand hoeft ze meer te vrezen. Er is nu een site waardoor je tegen je kroost kunt zeggen: Ga maar riddertje spelen! Ze kunnen dan achter de pc naar het Muiderslot en dan meteen leerzaam bezig zijn.
Deze rondleiding biedt een verrassende kennismaking met de collectie en verborgen schatten van het museum. De Museumtour geeft een voorproefje én biedt de kans om na te genieten van een bezoek aan het kasteel. De tour is te vinden op www.muiderslot.nl/museumtour.

“Wij vinden het belangrijk dat een bezoek aan het kasteel ook mogelijk is voor mensen met een beperking die normaal gesproken niet naar ons toe kunnen komen”, aldus Ties Hilgers, directeur van het Muiderslot. “Een middeleeuws kasteel is nu eenmaal niet toegerust om bezoekers te ontvangen die minder goed ter been zijn. Naast het bereiken van deze doelgroep hopen wij ook tegemoet te komen aan wensen van mensen die wat langer in het kasteel willen verblijven en uitgebreide informatie over de collectie zoeken”.

Museumtours is ontwikkeld in het kader van de (voormalige) subsidieregeling innovatie cultuuruitingen van het Ministerie van OCW. Aan het pilot project namen drie Nederlandse musea deel: het Muiderslot, Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden en Museum Willet-Holthuysen, onderdeel van Museum Amsterdam.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.