Wat kun je doen in Australië?

Er is meer dan alleen kangeroe's in Australië.


Tourism Australia Nederland heeft een handzaam overzicht gemaakt van nieuwe/bijzondere dingen die je kunt doen als je op reis gaat naar Australië. Hier is het: All About Australia Tours introduceert Sydney op bijzondere wijze met een wandeltocht in The Rocks, de geboorteplaats van Australië. Andere wandelingen gaan naar: Rocks en Opera; Kust naar Bondi; Darling Harbour en Chinatown – plus nog meer wandelingen in de Blue Mountains, Royal National Park rond de Sydney Harbour. www.3at.com.au

Lets Go Surfing, Bondi kan je helpen de golf van je dromen op zee de baas te worden. Het is voor de eerste keer dat je in de oceaan staat of je bent een surffanaat, die ernaar uitziet ook de grootste golf te kunnen bedwingen. Kom jij met je enthousiasme en “Lets Go Surfing” zal zorgen voor de rest. www.letsgosurfing.com.au

Manly Bike Tours biedt een tour met gids aan die je de onbekende plekken van Manly laat zien, een van de mooiste voorsteden van Sydney pal aan de kust. Met meer dan 20 km goed verzorgde fietspaden is dit een van de beste manieren om Manly per fiets te ontdekken. www.manlybiketours.com.au

Royal Coast Walks organiseert onder leiding van deskundige gidsen wandelingen voor kleine groepen, kajakken en kampeeravonturen in het Royal National Park, het oudste van Australië en minder dan een uur rijden van het centrum van Sydney. Alle nodige voorzieningen zijn aanwezig en de gasten hoeven dus geen bagage mee te zeulen. www.royalcoastwalks.com.au

Snorkel Safari heeft een nieuw concept in snorkeltours gelanceerd: Snorkel Scooters Safaris, waarbij deelnemers over de waterwegen van Sydney “scooteren”voordat zij onder water duiken. De safari’s zijn geschikt voor alle leeftijden en vaardigheden. Een lokale gids met speciale kennis van de onderwaterwereld van Sydney begeleidt de tochten. The Bush to Beach safari vindt plaats in de schoonheid van het Royal National Park om de oorspronkelijke wateren van het mooie dorp Bundeena aan zee te ontdekken. Snorkelen bij Bare Island, Botany Bay biedt een andere mogelijkheid. www.snorkelsafari.com.au

Jungle Surfing CO₂ neutraal en houdt het Daintree Rainforest groen – Met een uiterst kleine CO₂ voetafdruk en enige stafleden met groene vingers, groeide in feite Jungle Surfing Canopy Tours en plantte ook zelf bomen in de Daintree Rainforest om hun jaarlijkse CO₂ emissies te compenseren. Hun verantwoordelijkheid om het spectaculaire Daintree Rainforest bekend te maken en tegelijk te beschermen waar zij actief zijn strekt zich veel verder uit dan de gasten kunnen waarnemen. Daintree Coast bezit de grootste duurzame energievoorzieningen en daar zijn we trots op. Om kennis te maken met Jungle Surfing’s milieuvriendelijke avonturen bezoek www.facebook.com/junglesurfing

Jucy Rentals helder groene vloot in Australia –Nadat Jucy Rentals in 2008 de Australische markt was opgegaan net voor het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis, heeft het weten stand te houden en beleeft het derde jaar in Australië. Jucy Rentals helder groene vloot in Australië is gegroeid van nul naar 450 in drie jaar tijd inclusief drie types campers – hetgeen neerkomt op ongeveer twee nieuwe voertuigen voor elke maand dat zij in het land actief zijn www.jucyworld.com

Bunyip Tours brengt zijn vernieuwde Bunyip Melbourne Attractions Pass uit. – De pas zal vanaf nu gelden voor drie van de bekendste en populairste attracties in Melbourne, de meervoudige prijswinnaar: het Melbourne Aquarium, het Eureka Skydeck 88 en een van de bekendste iconen van Melbourne, de Old Melbourne Gaol. De pas met een waarde van $73.00 (ca € 50) heeft als groot voordeel ook, dat de pas besteed kan worden bij de aanschaf van twee Bunyip Tours van een hele dag of apart besteed in hun winkel. www.bunyiptours.com

Cape to Cape, een van de mooiste routes – Je kunt ontkomen aan platgetreden paden en een van de wandelroutes van Western Australia kiezen. Dat is een mooie manier om enkele van de schilderachtigste regio’s van de deelstaat te ontdekken. De Australian Geographic is het daar helemaal mee eens. Het magazine heeft de Cape to Cape route in Western Australia South West tot een van de top tien wandelroutes in het land uitgeroepen. Deze route was voor het eerst in 1998 opengesteld en loopt van de vuurtoren Cape Naturaliste naar de vuurtoren van Cape Leeuwin. Nieuwe routes zoals de bijna complete Munda Biddi Bike Track en de Rails to Trails route tussen Busselton Jetty en Augusta worden nog gerealiseerd. www.australiangeographic.com.au

Tourism Western Australia heeft een nieuw kanaal op het populaire You Tube geopend. Het kanaal toont video’s van mensen met buitengewone ervaringen tijdens hun tochten door Western Australia. Zij maken daarbij gebruik van een scherm met wereldbereik om de deelstaat te tonen en zo bezoekers te inspireren om te gaan reizen. Het kanaal is een deel van de digitale marketingprojecten van Tourism WA en zit naast zijn kanalen op Twitter en Facebook. www.youtube.com/westernaustralia

New Nature Parks’ International Volunteer Package – Door een bezoek te brengen aan Phillip Island geeft dit nieuwe pakket gasten de kans om enkele van de beroemdste en uniekste wildlifegebieden te helpen beschermen en te behouden. Gasten van uit de hele wereld zullen er werken met rangers en een helpende hand bieden aan projecten voor de bescherming en het behoud van de oorspronkelijke flora en fauna. Het pakket omvat een verblijf van twee nachten op het eiland, een sightseeingtour over het eiland en twee hele dagen meelopen met medewerkers van het Nature Park. En natuurlijk de toegang tot de iconische Penguin Parade, het Koala Conservation Centre en Churchill Island. www.penguins.org.au

East Coast Escape (5 daagse toer) Tasmanië – Ontdek in een zeekajak de geschiedenis van Maria Island, proef vers geplukte bessen van de boerderij en geniet van wijn in Swansea en het uitzicht op Wineglass Bay in het Freycinet National Park. In Bicheno rijd je ontspannen over de kustwegen en bij zonsondergang zie je de pinguïns naar huis waggelen. Maak een wandeling door het regenwoud van het Douglas-Apsley National Park en ga vissen of duiken vanuit de schilderachtige haven, St. Helens Park. Zwem in het glasheldere water van Binnalong Bay of volg de Bay of Fires Walk langs de nog zichtbare archeologische historie van de Aboriginals, de bush en de sneeuwwitte stranden. Aan het eind van de dag overnacht je in een uniek gelegen ecolodge met ontroerend mooie uitzichten over de oceaan. http://www.australia.com/ned

Zwemmen met zeeleeuwen en dolfijnen – Terwijl walvissen er gedurende een aantal maanden per jaar zijn, hebben kolonies zeeleeuwen Zuid Australië tot hun permanente thuis gemaakt. In Baird Bay op de Eyre Peninsula kunnen bezoekers deelnemen aan een vier uur durende excursie waarin ook met zeeleeuwen en dolfijnen gezwommen kan worden. Alan en Trish Payne van Baird Bay Charters bieden ook logiesmogelijkheid aan in hun Baird Bay Ocean Eco Apartments. www.bairdbay.com

Wandelen in Northern Territory, Larapinta Trail – Trek langs de heuvelrug van West MacDonnell Ranges naar attracties zoals Simpsons Gap, Ellery Creek Big Hole, Ormiston Gorge en Glen Helen Gorge. Deze keten van dagwandelingen met historische verhalen strekt zich uit over meer dan 223 km van het oude Alice Springs Telegraph Station tot Mount Sonder en Mount Razorback. Bezoek plekken die voor het Arrernte Aboriginal volk heilig zijn. Ontdek de verscholen kloven, zwem in koele meertjes en slaap onder de sterrenhemel. Kamperen in de outback is een van de hoogtepunten van de tocht, naast de diversiteit aan woestijnlandschappen, inheemse vogels, dieren en een flora met wel 600 zeldzame soorten. Kies de wandeling die bij je past: er zijn twaalf afzonderlijke tochten die variëren van gemakkelijk tot zwaar en waar je ook met een 4×4 kunt rijden. http://www.australia.com/ned/itineraries/nt_larapinta_trail.aspx

Verder link tips:
http://www.facebook.com/AustralianWorkingHoliday
www.nothinglikeaustralia.com Tips van de Aussies

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.