Beeldentuin open met Hemelvaart

Beeldentuin open met Hemelvaart 9

Yvonne Visser kwam deze winter in het nieuws omdat haar beeld Sofie, de dansende haas bijna gekidnapt werd.


Beeldend kunstenaar Yvonne Visser richt gedurende vier dagen van Hemelvaartsdag 2 juni t/m zondag 5 juni een beeldentuin van 1 hectare in, rond haar boerderij met atelier en werkplaats in het Drentse Nijlande. In het galeriegedeelte toont Haagse edelsmid/designer Greetje Sieders haar sieraden.

Op de Pinksterdagen richt zij opnieuw een beeldentuin in. Dan wordt er steeds om 13.00 en om 15.00 uur klassiek pianospel ten gehore gebracht door Marzia Hudajarova en Rio Watanabe. Beide studeren aan het Groninger conservatorium.

Yvonne (Academie Minerva te Groningen) presenteert die dagen tientallen beelden. Geïnteresseerden kunnen in haar atelier zien hoe het ontwerp en de vormgeving in boetseerwas tot stand komt. In de werkplaats is te zien wat bij de afwerking van de beelden komt kijken.
Yvonne is oa bekend van de 5 meter hoge bronzen haas ‘Sofie‘ bij afslag Tynaarlo langs de A28 en de honden in het Martini ziekenhuis te Groningen.

In haar werk staat de mens centraal maar toch beeldt zij die zelden af. Dierfiguren bieden haar veel meer expressieve mogelijkheden omdat deze zo veel verschijningsvormen hebben. Meestal zijn het Hazen, Kikkers en Nijlpaarden die als vertalers fungeren. Hoofdthema’s zijn relaties, lichaamstaal en dans. Zij streeft ernaar dicht bij zichzelf te blijven.

De beeldentuin, die geopend is van 2 tot en met 5 juni en op 12 en 13 juni, is van 11 tot 17 uur gratis toegankelijk en is te vinden aan Nijlande 19 in Nijlande (ligt tussen Assen en Rolde). Website: www.yvonnevisser.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.