Cultuur op het strand

Cultuur op het strand 9

Foto: Roos Koole/PR


Onder de noemer Cultuur aan Zee is het Noordwijkse strand deze zomer het toneel van een diversiteit aan culturele evenementen. Zowel Noordwijk Binnen als Noordwijk aan Zee presenteert een cultureel aanbod met toegankelijke kunst. Met Susan Smits ‘Vloed: In het spoor van Adriana’, het ‘Schilderfestival’ en ‘Opera aan Zee’ gaan genieten en cultuur opsnuiven hand in hand in de gezellige badplaats Noordwijk.

Vloed: In het spoor van Adriana
De unieke theatervoorstelling ‘Vloed: In het spoor van Adriana’ vindt van 1 t/m 10 juli plaats in de buitenlucht op het Noordwijkse strand. Onder leiding van Herma van Piekeren is de Noordwijkse kustlijn het toneel voor de theaterbewerking van de epische roman ‘Vloed’ van Susan Smit. De zee en Noordwijk vormen de centrale achtergrond voor het liefdesverhaal van Smits overgrootmoeder Adriana, een eigenzinnige en sterke vrouw die zich afzette tegen de heersende moraal van rond 1900. Het meeslepende liefdesverhaal inspireerde de Noordwijkse muziektheatergroep KunstKlank tot een openluchttheatervoorstelling. ‘Vloed: In het spoor van Adriana’ belooft een onvergetelijke belevenis te worden. www.kunstklank.nl

Schilderfestival
Van 20 t/m 26 juni staat Noordwijk in het teken van kunst met het jaarlijks terugkerende ‘Schilderfestival’. Professionele schilders nemen hun intrek in Noordwijk waarbij de kustlijn, maar ook het schilderachtige historische centrum van Noordwijk-Binnen, als werkplek dient. Het centrale thema dit jaar is Stillife, waarbij stills uit films maar ook stilleven, rust en onthaasten aan bod komen. Tijdens dit festival is er ook ruimte voor een visuele dialoog over schilderkunst. Tevens vinden verschillende workshops en een veiling plaats. Ontdek de schilder in jezelf en laat je inspireren door het ‘Schilderfestival’ in Noordwijk. www.schilderfestival.nl

Opera aan Zee
Tot en met 5 juni kun je genieten van de mooiste opera’s op de meest bijzondere buitenlocaties in heel Noordwijk, variërend van een duinpan tot een opengestelde tuin van een particulier huis. De concerten in de open lucht zijn gratis toegankelijk. Tijdens het operadiner komen culinair en muzikaal genieten samen. Het zomerfestival ‘Opera aan Zee’ is in 1997 gestart om jonge vocalisten, dirigenten en musici een podium te geven en om het grote publiek kennis te laten maken met opera. www.operaaanzee.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.