Digitaal vermaak bij Singapore Airlines

Een beeldscherm dat "alles" kan.


Singapore Airlines brengt nu ook e-magazines aan boord van zijn vliegtuigen. Het gaat hierbij om een digitale versie van internationale tijdschriften op haar inflight entertainmentsysteem KrisWorld. Als aanvulling op het huidige aanbod van gedrukte publicaties, zal de nieuwe selectie van twintig toonaangevende tijdschriften de passagiers toegang bieden tot een ruimer aanbod aan kwaliteits leesmateriaal, zonder papieren exemplaren mee aan boord te nemen.

Singapore Airlines is naar eigen zeggen de eerste luchtvaartmaatschappij die deze service aanbiedt op haar Airbus A380 en Boeing 777-300ER toestellen, die zijn uitgerust met het nieuwste Panasonic eX2™ inflight entertainmentsysteem.

In juli 2010 begon Singapore Airlines als test met het digitaal publiceren van SilverKris, Singapore Airlines’ reismagazine, KrisShop, Singapore Airlines inflight sales catalogus en KrisWorld, Singapore Airlines inflight entertainment gids. In de loop van deze maand zal het aanbod worden uitgebreid met internationale tijdschriften als The Economist, Bloomberg Businessweek, Wall Street Journal Magazine, Prestige en Elle Magazine.

Deze nieuwe service is tot stand gekomen door een samenwerking met SmarttPapers Aviation Pte Ltd, dat is gevestigd in Singapore. Er wordt gebruik gemaakt van een gepatenteerde technologie waarbij tijdschriften en kranten worden gecomprimeerd en omgevormd tot een digitaal formaat voor integratie in het inflight entertainmentsysteem.

De doelstelling van Singapore Airlines is om deze service later dit jaar verder uit te breiden met meerdere publicaties, waaronder e-kranten, e-books, alsmede een bredere selectie van internationale en regionale tijdschriften. Daarnaast zal deze service geleidelijk worden geïntroduceerd op de Airbus A330-300 en A340-500 toestellen.

KrisWorld, Singapore Airlines’ bekroonde inflight entertainment (IFE) systeem, wordt ondersteund door de nieuwste eX2™-technologie van Panasonic Avionics Corporation. KrisWorld biedt meer dan 1.000 on-demand entertainment mogelijkheden en informatie opties, meer interactiviteit, evenals functies die nog nooit eerder zijn gezien in vorige IFE systemen.

Alle programma’s worden gepresenteerd op hoge resolutie breedbeeld LCD-schermen met glasheldere audio kwaliteit in alle klassen van de nieuwste Airbus A380, Airbus A330, Airbus A340-500 en Boeing 777-300ER toestellen. De uitgebreide selectie bevat meer films, tv-programma’s, interactieve games, audio-cd’s en ‘hosted’ radio programma’s, evenals een verscheidenheid aan educatieve programma’s. Met een verbeterde, nieuwe grafische ‘user-interface’ is navigeren tussen programma’s en menu’s zeer eenvoudig. Passagiers kunnen films of audio-programma’s afspelen, pauzeren, terugspoelen en hervatten op elk gewenst tijdstip tijdens de vlucht.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.