Fietsavontuur in Noorwegen


Op een sportieve manier genieten van de fjorden, bergen en meren? De keus in Noorwegen is groot en voor elk niveau is er een route te ontdekken. Of je nu omlaag wilt suizen op je mountainbike, een trektocht per fiets wilt ondernemen of af en toe een dagje wilt trappen met het hele gezin, je vindt altijd een geschikte route. Bovendien kun je op tal van plaatsen een fiets huren en informatie krijgen over routes en overnachtingen. Noorwegen is dus naast een outdoorland vooral ook een fantastisch fietsland!
Voorbeeld? Eilandhoppen op de Lofoten: Aan de ene kant van de weg de blauwe Atlantische Oceaan en aan de andere kant majestueuze bergtoppen met scherpe pieken en groene weides. De Lofoten moet je als fietsliefhebber een keer ervaren hebben. De wegen slingeren langs de kust en bruggen verbinden de verschillende eilanden. De beste reistijd is net buiten het hoogseizoen zodat je minder last hebt van het autoverkeer. Overnachten doe je in kleine houten karakteristieke vissershutjes of op de camping. Geniet van de uitzichten, de bergen en de gastvrijheid van de bevolking.

Hier staat een top 10 van de leukste fietsmogelijkheden in Noorwegen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.