Fietsend door Italië

Hup, nog even een colletje pakken!


De Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol is een prima bestemming voor een fietsvakantie. De Dolomieten op de achtergrond en 300 dagen zon per jaar maken iedere fietstocht nog aangenamer. Voor echte genieters zijn er nu een aantal nieuwe routes; de fiets-wijnroutes. Deze combineren de mooie omgeving van de regio, met het proeven van Zuid-Tiroolse wijnen. Voor actieve fietsers wordt dit jaar voor de zesde keer de Sella Ronda Bike Day georganiseerd, een tocht door de Dolomieten waar op deze dag enkel fietsers van mogen genieten. Recreant of fanatieke sporter, iedereen vindt hier zijn ideale etappe.

Het glooiende landschap van de Dolomieten in de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol leent zich perfect voor het verleggen van de sportieve grenzen. Met ruim 600 km aan fietspaden en 300 dagen zon per jaar is de regio de vakantiebestemming voor mountainbikers en amateurfietsers Deze zomer kunnen zowel professionals als amateurs hun hart ophalen met de nieuwe wijn- fietsroutes.

De nieuwste wijnroutes
De rustige en pittoreske wijnroutes bestaan uit drie verschillende fietsroutes. Elke route loopt langs fraaie landschappen waar bijzondere kastelen en wijnkelders te bezichtigen zijn. Fietsende bezoekers krijgen de kans om de smaak te proeven van de meest belangrijke druivensoorten in Zuid-Tirol: Lagrein, Vernatsch en Gerwürztraminer. Deze druivensoorten vinden alle drie hun oorsprong in de regio Zuid-Tirol. De noordelijke fietsroute gaat door het gebied waar de Lagrein druif groeit. De Lagrein is de meest populaire wijn in Bolzano. De centrale wijnroute gaat door het gebied rond Caldaro Lake dat de ideale condities biedt voor de Vernatsch druif. Kalterer See is de populaire wijn die gemaakt is van deze druivensoort. De zuidelijke route gaat door het Gewürztraminer gebied. De stad Termeno/Tramin heeft de wijn deze naam gegeven. Alle drie de wijnroutes zijn gelegen aan de Zuid-Tiroolse Weinstrasse.

Sella Ronda Bike Day 2011
De Sella Ronda Bike Day wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden op 3 juli. De bergpassen rond het Sellamassief worden gesloten voor al het verkeer en zijn alleen toegankelijk voor fietsers. De Sella Ronda kent geen competitie-element maar de vier bergpassen met hoogteverschil van in totaal 1800 meter zijn een uitdaging op zich. Iedereen kan deelnemen aan de tocht of een deel ervan. Deelname aan het evenement is geheel gratis.

Bereikbaarheid
Zuid-Tirol/Südtirol is op verscheidene manieren te bereiken: per auto, per bus of per vliegtuig. Vanaf Nederland zijn de vliegvelden van Innsbruck, Verona of Venetië Marco Polo prima bereikbaar met transavia.com. Kijk voor meer informatie over vluchten en transfers vanaf de luchthavens op www.suedtirol.info/vliegen.

Zuid-Tirol op Hyves: http://zuid-tirol.hyves.nl
Zuid-Tirol op Facebook: http://www.facebook.com/altoadige.suedtirol

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.