Fietsvakantiedag op Veluwe

Fietsvakanties: Ontspanning door inspanning.


In en rond het Bezoekerscentrum Veluwezoom vindt zondag 29 mei de derde Cycletours FietsVakantieDag plaats. Op deze prachtige locatie aan de rand van het Nationaal Park vinden deelnemers van 11.00 tot 17.00 uur niet alleen informatie op het gebied van fietsen en fietsvakanties, maar kunnen ze er ook een workshop volgen, materiaal uitproberen, de juiste afstelling van uw fiets laten bepalen door middel van het Shimano Bikefitting systeem, een fietstocht door Nationaal Park Veluwezoom maken, of hun krachten meten met de Tacx Virtual Trainer. In de Gazelle Expodome wordt u alles verteld over elektrisch fietsen en kan er een testrit gemaakt worden op een E-bike.

Voor zowel Cycletours als Nationaal Park Veluwezoom is 2011 een jubileumjaar. Cycletours viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. Het begon in 1981 met welgeteld één reis: de Ronde van Zuid-Frankrijk. Tegenwoordig bestaat het aanbod van deze fietsvakantiespecialist uit meer dan 300 fietsreizen naar bestemmingen op zes continenten. Fietsvakanties in alle soorten en maten. Volledig verzorgd of een tikje avontuurlijk. Met of zonder reisbegeleiding. Kamperen, hotelreizen, ver weg of dichtbij. Ook Nationaal Park Veluwezoom viert dit jaar een feestje. Honderd jaar geleden stelde Natuurmonumenten met de aankoop van landgoed Hagenau voor het eerst natuur veilig op de Veluwezoom. Vele aankopen volgden, waarna het gebied 80 jaar geleden werd uitgeroepen tot Nederlands eerste Nationaal Park. Inmiddels is het uitgegroeid tot een prachtig en gevarieerd natuurgebied van ruim 5.000 ha. met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar.

Op de FietsVakantieDag kan de hele dag bij de medewerkers van Cycletours vragen gesteld worden over fietsen en fietsvakanties. Daarnaast kan men deelnemen aan een aantal workshops. Zo geeft Paul Schoof (reisbegeleider van Cycletours en auteur van Het beste boek voor de fiets) een workshop Fietstechniek. René Snoek (auteur en columnist van Buitenleven) geeft een spoedcursus Reisverhalen en columns schrijven. Verder is er een workshop Fotografie, een workshop GPS-gebruik en een workshop Fietsen met een hartslagmeter. Ook de exclusieve Cycletours fietskleding is tijdens de FietsVakantieDag te koop.

Rond het Bezoekerscentrum is een mooie fietstocht uitgezet. Die kan men natuurlijk op zijn eigen fiets rijden, maar het is ook mogelijk gebruik te maken van een Cycletours huurfiets. De toegang van de FietsVakantieDag is gratis, maar voor elke activiteit waaraan u deelneemt (workshop, huurfiets of excursie) betaalt u € 2,50. De opbrengst van de FietsVakantieDag komt ten goede aan Nationaal Park Veluwezoom. Het inschrijfformulier is hier te vinden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.