IJsbeer gaat verhuizen

IJsbeer Jelle


Het aftellen is begonnen voor ijsbeer Jelle en zijn verzorgers. Komende dinsdag verhuist de zesjarige ijsbeer van Dierenrijk naar zijn nieuwe onderkomen in Zoo Sauvage de St. Félicien in Canada. Jelle – afkomstig van een drieling die in 2005 in Rhenen geboren is – leeft sinds 2007 in Dierenrijk en ruilt vanaf dinsdag 17 mei zijn verblijf in Nederland met het verblijf van ijsberin Frimas uit Canada, die op donderdag 19 mei in Nuenen arriveert. De ‘ijsbeerruil’ biedt beide parken de mogelijkheid om de kans op nageslacht te vergroten, doordat beide parken een jong ijsbeerpaartje in hun dierencollectie krijgen. De ijsberen die nu met elkaar gaan samenleven zijn genetisch gezien niet aan elkaar gerelateerd.

Hoofd Dierverzorging Kris Jansen: “We zijn erg blij met de komst van Frimas, maar uiteraard ook met het nieuwe onderkomen van Jelle. Na een jaar voorbereiding gaat het nu eindelijk gebeuren.” De ‘ruilactie’ biedt Dierenrijk tevens kansen. “Uiteraard hopen we een keer een ijsbeerjong te mogen verwelkomen in het park. Met de huidige samenstelling is de kans op nageslacht erg klein. Doordat Jelle en Frimas in een omgeving terechtkomen met een jongere, genetisch ongerelateerde, partner wordt de kans op nageslacht in beide parken vergroot.” Voor de vlucht is een speciale kist voor Jelle gemaakt waarin ijsberin Frimas uit Canada donderdag vervolgens weer naar Nederland zal vliegen. Bij aankomst in Dierenrijk (Baroniehei, Nuenen) wordt Frimas de eerste dertig dagen in quarantaine geplaatst in een eigen binnen- en buitenverblijf. De nieuwe bewoonster is wel direct zichtbaar voor publiek. Na deze periode wordt de ijsbeerdame met haar nieuwe vrienden verenigd.
Dierenrijk in Nuenen (vlakbij Eindhoven) biedt naast ijsberen, olifanten, tijgers, berberapen, zeehonden en tal van andere dieren ook spectaculair kidsvermaak dat kinderen laat ervaren hoe dieren leven en wat dieren kunnen. Regelmatig organiseert het park thema-events, voederpresentaties en muziekshows. www.dierenrijk.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.