Kaapstad op nummer 1

Kunst en cultuur in Afrika.


De gebruikers en lezers van de website TripAdvisor, hebben Kaapstad benoemd tot de nummer 1 bestemming van de wereld. Jaarlijks vindt er een enquête plaats onder de TripAdvisor gebruikers. TripAdvisor telt meer dan 20 miljoen lezers en heeft meer dan 96.000 Facebook volgers. Vorig jaar stond Kaapstad nog op de 25ste plek, dit jaar staat Kaapstad na Parijs, London en Rome op de eerste plek. Kaapstad is een van de meest sprankelende steden ter wereld en heeft het hart gestolen van vele bezoekers wereldwijd. De stad heeft een iconische status en is veelzijdig in vele opzichten. De stad biedt diversiteit, schoonheid en persoonlijkheid: alles wat de hedendaagse reiziger zoekt.

Johannesburg, Kaapstad en Durban zijn economische en toeristische centra van Zuid-Afrika en de tourismboards van deze drie steden hebben onlangs een gezamenlijke marketingovereenkomst getekend. Zij zullen in de toekomst samenwerken om de ontwikkeling van toerisme en marketing te maximaliseren. De steden hebben veel te bieden voor zowel het vrijetijds- als het zakelijke toerisme: ze zijn uniek, hebben geschiedenis, bieden erfgoed en hebben toekomst. Johannesburg is een grensstad met een chique, energierijke uitstraling. Durban is een havenstad, warm en traditioneel. Kaapstad staat voor inspiratie, hoop en vrijheid. De marketingactiviteiten zullen onder meer bestaan uit packages, samenwerking bij evenementen en beurzen en online campagnes in binnen- en buitenland.

Cape Town Tourism is de officiële destination marketing-organisatie voor het toeristisch en zakelijk reisverkeer naar en in Kaapstad. De Cape Town Visitor Strategy is door de World Tourism Organisation van de Verenigde Naties uitgeroepen tot de beste ter wereld. Cape Town Tourism concentreert zich op het ondersteunen van de toeristische industrie, het stadsbestuur en de inwoners van Kaapstad Kaapstad bekendheid te geven. De uitgebreide website van Cape Town Tourism, www.capetown.travel, biedt bezoekers gebruiksvriendelijke mogelijkheden om Kaapstad via het sociale medialandschap online te verkennen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.