Keukenhof gaat laatste week in

Nog tot en met vrijdag kun je naar de Keukenhof.


Op 17, 18 en 19 mei, in de laatste week van het Keukenhof seizoen, worden er demonstratievluchten met roofvogels gegeven. Met een unieke verzameling roofvogels wordt getoond hoe deze vogels in het wild leven en vliegen. De roofvogeldemonstraties worden verzorgd door De Valk Roofvogels uit Lunteren. Er wordt tijdens deze 45 minuten durende demonstraties gevlogen met ongeveer 15 verschillende soorten roofvogels en uilen.

Een bijzondere show in Europa, omdat er met veel verschillende en exclusieve soorten vogels gevlogen wordt. Regelmatig worden er gasten uit het publiek gevraagd assistentie te verlenen aan de valkenier. Zij krijgen een handschoen aan en laten daar een roofvogel op landen. Of draaien een valk een loer of rennen met een nepkonijn voor een roodstaartbuizerd. De roofvogeldemonstraties zijn niet alleen spannend en spectaculair, maar ook leerzaam.

Op een leuke manier komen o.a. de verschillen tussen roofvogels en uilen aan het licht, waarna zij hun vlucht zullen laten zien. De roofvogels die op Keukenhof vliegen zijn Slechtvalk, Amerikaanse Torenvalk, Europese Torenvalk, Roodstaartbuizerd, Kerkuil, Maleise Bosuil, verschillende Oehoes, waarvan één met een spanwijdte van bijna2 meter, indrukwekkende en zeldzame arenden, zoals de chiliarend en de batteleur arend en 4 Amerikaanse haviken die tegelijk los vliegen. Ook wordt er weer gevlogen met nieuwe vogels, zoals een kuif Seriema, Amerikaanse zeearend, het nationale symbool van Amerika en grappige Falkland caracara en kuif caracara. Vrijdag 20 mei 2011 is de laatste dag dat de Keukenhof dit seizoen open is.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.