Kinderdijk krijgt bezoekerscentrum

Van de hele wereld komen toeristen kijken naar de molens van Kinderdijk.

Minister Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus opent op 16 mei een nieuw bezoekerscentrum over Watermanagement op Werelderfgoed Kinderdijk.
In het nieuwe informatiecentrum, dat is gehuisvest in het Wisboomgemaal uit 1863, wordt in een bijzondere film vertoond. Op zes doeken tegelijkertijd wordt informatie gegeven over het watermanagement van Nederland en dat van Kinderdijk in het bijzonder. Tevens laat een maquette zien hoe het boezemstelsel werkt.
Het nieuwe informatiecentrum (theater) is een nieuw element op het Werelderfgoed Kinderdijk, dat zich de komende jaren verder wil ontwikkelen. Het trekken van bezoekers en hen beter kunnen informeren over het watermanagement was al langer een wens. In de komende jaren zullen nog nieuwe elementen worden toegevoegd aan het Werelderfgoed. Zo zal Kinderdijk ook in miniatuur worden gebouwd, om bezoekers te laten zien op schaalniveau hoe het boezemstelsel werkt.

Komend jaar staan nog enkele speciale dagen op het programma:

  • 14 mei Nationale Molendag, met een leuk programma
  • 18 juni Nationaal Werelderfgoed weekend
  • Zaterdagen in juli en augustus (middagen) alle molens draaien
  • 1e volle week september zijn alle molens verlicht.

Meer informatie via www.stichting-kinderdijk.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.