Koetsentocht door Eindhoven


De Koetsentocht Eindhoven maakt het voor publiek mogelijk om heel veel historische voertuigen ineens te zien. De tocht wordt gehouden op donderdag 2 juni 2011. Een jury beoordeelt de deelnemers.

De organisatie van de Koetsentocht Eindhoven organiseert voor de 30ste keer de ‘Koetsentocht Eindhoven’. De tocht leidt door Eindhoven. Alleen authentieke rijtuigen of waardige replica’s mogen deelnemen, luchtbanden zijn niet toegestaan. Voor het vertrek krijgen de deelnemers een ontbijt aangeboden, onderweg vindt een sherrystop plaats in een groot Eindhovens park. Koetsiers en inzittenden kunnen om twaalf uur een lunch nuttigen. De tocht zal tegen drieën ten einde zijn.

De ruim 20 kilometer lange vernieuwde tocht trekt door de mooiste stukjes van Eindhoven. Tijdens een aantal sherrystops dat gehouden wordt op bosrijke locaties is er voor het publiek voldoende gelegenheid de authentieke en antieke koetsen te bekijken. De tocht bestaat uit ca. 25 rijtuigen getrokken door allerlei verschillende paardenrassen zowel enkel- als tweespannen. Er zijn vele rijtuigen te bewonderen zoals landaurs, calêches, barouches, veldwagens, wagonettes, jachtbrikken, parkwagens en postkoetsen. Niet alleen paard en koets zijn op elkaar afgestemd ook de koetsiers en medepassagiers zijn gekleed in traditionele kledij passend bij hun rijtuig.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.