Malta loves MTV

Rocken op Malta.


Malta staat bekend om haar Mediterrane gastvrijheid en ultieme feestsfeer. ’s Zomers barst het pas echt goed los; “festas” sieren de zonovergoten straten en stranden. Vrijwel elke dag is er ergens iets te vieren. Het beroemde “Isle of MTV” kiest ook dit jaar Malta als bestemming. Voor liefhebbers van zon, feesten en muziek is Malta de place-to-be.

Traditioneel ontmoet modern
Klassiek, electropop, jazz, folk, dance: voor elke muziekstroming heeft Malta een feestje de komende maanden. Het populaire gratis jongerenconcert “Isle of MTV” vindt dit jaar op 30 juni plaats en wordt beschouwd als het must-see event van de muzikale zomer. Met Far East Movement, LMFAO en headliner Snoop Dogg belooft het een weergaloos feest worden. “Isle of MTV” is de afsluiter van Malta MusicWeek, een week waarin over het hele eiland grote feesten georganiseerd worden.
Om vast in de mood te komen voor Malta MusicWeek is er op 4 juni het South Central Live concert in Rabat. Een echte electro-pop klassieker in de wording. Afzakken na een dag cultuur snuiven en strandhangen of juist op zoek naar een relaxte afterparty na al een dag gefeest te hebben? Het hippe Paceville, met haar vele bars en discotheken, is de aangewezen plek hiervoor. In Paceville verzamelen internationale DJ’s en hun aanhang zich voor open air sets met de nieuwste sounds.
Maar Malta heeft de wat traditioneler ingestelde muziekliefhebber ook genoeg te bieden. Zo is er voor operafans op 9 juli een concert van Joseph Calleja, dé operaster van Malta.

Festivals
“Festas” maken deel uit van de kern van de Maltese cultuur. Hele families doen bijvoorbeeld mee aan Ghanafest, het culturele folkfestival dat van 10 tot 12 juni plaatsvindt. Naast genieten van de vele muziekoptredens kunnen jong en oud hier mee doen aan workshops om zelf instrumenten te maken. Het normaal wat rustigere Gozo leeft op 21 augustus helemaal op; het Gozo Music Festival belooft een fantastisch evenement te worden met lokale en internationale artiesten. Jazz is niet meer weg te denken op Malta; het Malta International Jazz Festival vindt dit jaar voor de 21ste keer plaats. Van 14 tot 16 juli halen jazzliefhebbers hun hart op in de hoofdstad Valletta.

Isle of MTV
De absolute highlight van het muzikale zomerseizoen op Malta is toch wel “Isle of MTV”. Dit gratis muziek evenement trekt fans uit heel Europa die komen om te feesten op het Il-Fosos plein in Floriana. Voor de vijfde keer op rij kiest MTV voor Malta als bestemming. Het concert wordt gefilmd en een 60 minuten durende special wordt op twintig MTV kanalen in Europa uitgezonden.
Op “Isle of MTV” stonden de afgelopen jaren grote internationale artiesten, zoals David Guetta, Kid Rock, Kelis, The Scissor Sisters, Lady Gaga, The Black Eyed Peas, Maroon 5, The Chemical Brothers, Enrique Iglesias, N*E*R*D, Shaggy, Garbage, Jazzy Jeff, Gorillaz, OneRepublic en Morcheeba.

Bereikbaarheid
Air Malta vliegt vijf dagen per week rechtstreeks van Amsterdam naar Valletta, Malta.
Meer informatie over Malta: www.visitmalta.com
Meer informatie Air Malta: www.airmalta.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.