Music for Peace-festival

Peace man!


Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 juli vindt er in de Ruïnekerk te Bergen een reeks concerten plaats, onder het motto Music for Peace. Een keur van internationale musici zal belangeloos optreden voor de stichting Music in Me International, die hiermee muziekprojecten steunt voor kinderen en jongeren in het Midden-Oosten. Nee, het is geen nieuw Nederlands Woodstock. Gezien de programmering zal het vooral de wat oudere hippies naar de Nederlandse kust lokken.

Het Music for Peace programma telt zowel Nederlandse als buitenlandse musici. De meesten zijn ooit hun carrière begonnen bij Holland Music Sessions en hebben via de zomeracademie in Bergen hun weg gevonden naar de internationale podia. Dit keer komen zij terug naar Bergen om hun steun te betuigen aan Music for Peace.

Programma
Diverse musici hebben hun medewerking toegezegd aan Music for Peace. Op het programma staan concerten van de pianisten Nicholas Angelich, Alexander Drozdov, Iris Hond, Paolo Giacometti en Shani Diluka, van de violisten Liza Ferschtman en Timothy Fain en cellisten Quirine Viersen en Amber Docters van Leeuwen. Ook is er een concert van het Storioni Trio, die elkaar in Bergen als solisten hebben gevonden, en zal er een avond worden verzorgd rond het grote jazztalent Ruben Samama.

Music for Peace
Music for Peace is een initiatief van Federico Mayor Zaragoza, voormalig directeur-generaal van de UNESCO en nu president van de Foundation for a Culture of Peace. Hij stichtte in die hoedanidheid Music for Peace in 2009 in samenwerking met 6 vertegenwoordigers van internationale muziekorganisaties, waaronder Maestro José Abreu van de Verenigde Jeugd- en Kinderorkesten van Venezuela, Enrique Barón Crespo, president van de Internationale Stichting Yehudi Menuhin en Frans Wolfkamp, directeur Music in Me International en oprichter Holland Music Sessions.

Initiator
De Music for Peace concertreeks is tot stand gekomen dankzij het initiatief van Jorge Chaminé, vermaard operazanger en voorzitter van Music in Me Frankrijk. Informatie over Music for Peace en de concerten in de Ruïnekerk is te vinden op de website, www.musicforpeace.nl. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website, bij de Ruïnekerk en bij de VVV in Bergen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.