Muziekfestival in Veluwse bossen

Het Heerderstrand vanuit de lucht gezien.


Na de succesvolle primeur in 2009 organiseert het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina te Heerde een tweede, nog grotere, editie van Veluwe aMU-Zant, muziekfestijn Heerderstrand. Op zaterdagavond 25 juni 2011 om 19.00 uur vindt dit muzikale evenement, met als thema “Cultuur in de Natuur” op het Heerderstrand plaats.
De naamgeving van het evenement: Veluwe aMU-Zant beeldt uit dat het evenement een regionale (Veluwe) uitstraling heeft, bestemd voor zowel de bewoners als de gasten van de Veluwe. Verder is het een onderhoudend (amusant), muzikaal (MU-Z) evenement op het Heerderstrand (Zant). Tegelijkertijd straalt de naam uit dat het goed toeven is op de Veluwe.

Het thema “Cultuur in de Natuur” is zeer toepasselijk, omdat het muziekfestijn op het, midden in de prachtige Veluwse bossen van Heerde gelegen en voor de regionale en landelijke recreatie geschapen Heerderstrand wordt gehouden. Een bijzondere ervaring voor het publiek dat vanaf een plek op het strand van een muzikaal luister- en schouwspel in de openlucht kan genieten.

Een dergelijk evenement is natuurlijk niet te organiseren door alleen het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina, vandaar dat de Heerder muziekvereniging projectpartners heeft gezocht waarmee samengewerkt kan worden. Allereerst is dat vanzelfsprekend de eigenaar en exploitant van het Heerderstrand, Recreatie Gemeenschap Veluwe (RGV) b.v. te Arnhem.

De andere partners zijn het Veluws Bureau voor Toerisme in Apeldoorn dat zich, actief bezig houdt met toeristische marketing en promotie van de Veluwe, toeristisch informatie management en productontwikkeling (www.develuwe.nl). En natuurlijk de gemeente Heerde, op welk grondgebied dit grote muzikale evenement plaatsvindt.

Dit jaar is het muziekfestijn groter en omvangrijker dan in 2009 en is nu sprake van een mega-evenement. Maar liefst 325 musici en zangers uit Heerde of directe omgeving (Veluwe) verlenen hun medewerking. Er wordt een groot Heerder Fanfare Orkest geformeerd dat onder leiding staat van dirigent Silva Soepboer. Het orkest is samengesteld uit de muzikanten van de drie Heerder muziekverenigingen. Verder een groot (90 personen) projectkoor.

Ook worden er solistische optredens verzorgd door Annet Lammers-Haak, Noémi van der Vegt, Norbert Kögging en Herman Nijkamp. Verder wordt aan het evenement medewerking verleend door de Big Band Heerde, het Eper Wegpiraten Koor uit Epe, popband Trixies uit Heerde, The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums uit Amersfoort en Dansgroep Switch uit Epe. Daarnaast is Keep them Rolling aanwezig met een aantal oude militaire amfibievoertuigen. De presentatie is dit jaar ook in handen van oud-Heerdenaar Henk Mouwe.

Dit jaar wordt het podium niet in het water maar op het strand gebouwd. Hierdoor heeft het publiek een nog beter zicht op alles wat zich afspeelt op het enorme podium. Voor meer info zie www.veluwe-amuzant.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.