Nieuwe prijsvechter in aantocht

Nieuwe prijsvechter in aantocht 9
Singapore Airlines heeft gisteren de intentie bekendgemaakt met een nieuwe “no-frills, low fare luchtvaartmaatschappij” te willen beginnen die met wide body vliegtuigen zal gaan vliegen op midden- en langeafstandsroutes. De nieuwe luchtvaartmaatschappij wordt opgericht na uitgebreid onderzoek en analyse. Met deze nieuwe maatschappij bedient de Singapore Airlines groep volgens eigen zeggen een nog grotendeels onontgonnen marktsegment en voorziet in de groeiende vraag naar low-fare reizen.

Verwacht wordt dat de nieuwe prijsvechter binnen 1 jaar operationeel zal zijn. De luchtvaartmaatschappij zal volledig eigendom zijn van Singapore Airlines, maar geheel onafhankelijk opereren en los van Singapore Airlines worden geleid. “Singapore Airlines is bijzonder enthousiast over wat de nieuwe low-fare dochteronderneming de consumenten zal gaan bieden. We zien een nieuw markt segment ontstaan en deze biedt een nieuwe groeimogelijkheid voor de Singapore Airlines groep. Zoals we hebben geconstateerd op korteafstandsvluchten binnen Azië, stimuleren low-cost luchtvaartmaatschappijen de vraag naar reizen. Hetzelfde verwachten wij ook voor vluchten op langere afstanden. Tegelijkertijd blijven wij ons volledig inzetten voor de verdere groei van Singapore Airlines waarbij wij de hoogste kwaliteit aan producten en diensten aan onze passagiers blijven bieden”, aldus Goh Choon Pong, voorzitter van de Raad van Bestuur van Singapore Airlines.

Verdere gegevens worden te zijner tijd door de directie van de nieuwe luchtvaartmaatschappij bekend gemaakt, inclusief de naam, producten en diensten, alsmede het routenetwerk.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.