Ontdek The Bronx zelf

Een gezellig winkeltje in The Bronx.


NYC & Company – het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York nodigt iedereen uit de New Yorkse wijk ‘The Bronx’ zelf te ontdekken. De Bronx is de thuisplaats van het Yankee Stadium, the New York Botanical Garden, Arthur Avenue’s Little Italy en de Bronx Zoo. Deze “upcoming” wijk biedt volgens het bureau een “mooie mix van entertainment, cultuur, geschiedenis, smaak en outdoor activiteiten”.

Deze maand organiseert New York voor de 40ste keer de Bronx Week, waarin alle aspecten van de wijk en haar gemeenschap aan bod komen. Van 12 t/m 22 mei komen de straten van de Bronx tot leven met diverse festivals en parades. Zo zijn er verschillende ArtWalk tours met muziek, kunst en diverse eetkraampjes. Je kunt kanoën op de Bronx rivier tijdens ‘Rock the Boat’, sportief bezig zijn tijdens ‘Zumba at Lunchtime’ of de geschiedenis van de Bronx ontdekken tijdens een van de ‘Historic Trolley Tours’. De week wordt afgesloten met de Annual Bronx Week Grand Parade vol muziek en entertainment.

“The Bronx is een bijzondere wijk van New York City die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt”, aldus George Fertitta, CEO van NYC & Company. “De wijk bezit in totaal honderden hectaren parken, tuinen en stranden en draagt bij aan de diversiteit van New York. We willen iedereen laten zien wat de Bronx te bieden heeft en nodigen iedereen uit voor de Bronx Week evenementen in mei.”

Bronx Borough President Ruben Diaz Jr. voegt toe. “Ook dit jaar nodig ik toeristen, Bronxites en New Yorkers uit om onze feestvreugde bij te wonen. Elk jaar wordt deze historische viering groter en groter. ”

Voor meer informatie over Bronx Week 2011 gaan naar www.ilovethebronx.com
Voor meer informatie over New York als reisbestemming ga naar www.nycgo.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.